Trots overheerst bij Van Dijk na mislopen van Engelse landstitel

Reacties

Liverpool kreeg in het seizoen 2018/19 de minste tegendoelpunten van alle ploegen in de Premier League (22) en dat is voor een behoorlijk deel te danken aan Virgil van Dijk. De verdediger heeft een geweldig seizoen achter de rug, maar het kampioenschap zat er niet in.

Trots overheerst bij Van Dijk na mislopen van Engelse landstitel

97 punten was voor de ploeg van Jürgen Klopp niet voldoende voor de landstitel; Manchester City haalde één puntje meer. Van Dijk was na het uiteen spatten van de droom bijzonder rustig voor de camera van Ziggo Sport. 'We kunnen vooral heel trots op onszelf zijn', zei de PFA Player of the Year. 'Bij mij overheerst dat gevoel in ieder geval.'

'Ik had vooraf in meerdere interviews al aangegeven dat we realistisch moesten zijn over onze kansen van vandaag', vervolgde Van Dijk. 'Manchester City speelde uit bij Brighton & Hove Albion en je weet dat ze die wedstrijd normaal gesproken winnen. Het is niet zo dat ik het al had opgegeven, maar ik had natuurlijk wel in mijn achterhoofd dat het heel moeilijk zou worden.'

Liverpool won van Wolverhampton Wanderers en deed daarmee wat het moest doen, maar City ging inderdaad niet in de fout bij Brighton. En dus is er weer geen landstitel voor Liverpool, dat 29 jaar geleden voor het laatst de beste van Engeland was. Van Dijk wil er niet te lang over treuren: 'We hebben 97 punten gehaald, daar moeten we vooral heel trots op zijn. Maar het seizoen is nog niet voorbij. Laten we ons daarop focussen', doelde de mandekker op de Champions League-finale van zaterdag 1 juni tegen Tottenham Hotspur.

'Je kunt onmogelijk stellen dat Liverpool gefaald heeft.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.