'Trossard heeft droomtransfer te pakken: Brighton en Arsenal akkoord'

Reacties

Leandro Trossard wordt speler van Arsenal. De koploper van de Premier League heeft met zijn huidige club Brighton & Hove Albion een akkoord over de transfer van de Belgische buitenspeler bereikt. De transfersom zou een slordige 31 miljoen euro bedragen.

'Trossard heeft droomtransfer te pakken: Brighton en Arsenal akkoord'
© Pro Shots

Dat melden althans verschillende bronnen in Engeland donderdagmiddag, waaronder het als uiterst betrouwbaar bekend staande The Athletic. Arsenal richtte zijn pijlen op de 28-jarige Trossard nadat ze eerder deze maand door Chelsea werden afgetroefd in de strijd om de handtekening van Mykhailo Mudryk van Skakhtar Donetsk.

Daarmee zou een droom van Trossard in vervulling komen. De man uit Belgisch-Limburg koesterde de wens om te vertrekken bij Brighton. Sinds hij tijdens een trainingssessie van het veld liep, had manager Roberto De Zerbi geen ruimte meer voor hem in zijn selectie. Daarmee legde de Italiaanse coach zijn gevaarlijkste troef uit handen: Trossard staat dit seizoen al op zeven doelpunten in de competitie.

Trossard kwam in 2019 naar Engeland. Hij verdiende zijn transfer bij RC Genk, de club die hem ook opleidde. Bij Genk speelde hij in het jaar van zijn transfer de sterren van de hemel in een ploeg die de Belgische landstitel veroverde. Recent riepen de supporters van Brighton hem nog uit tot hun favoriete speler over het kalenderjaar 2022. Op het WK kwam Trossard in alle drie de wedstrijden van de Rode Duivels in actie.

Recent verscheen er op VI PRO een verhaal over Trossard en de reden waarom hij juist nu zo op een transfer aast. Lees het hier:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.