'Troef Real pakt verkeerd uit: Liverpool-talent wilde Ramos niet zien'

Reacties

Harvey Elliott koos vorig jaar voor de overstap naar Liverpool, maar de nu zeventienjarige Engelsman kon ook op de interesse van Real Madrid rekenen. Elliott, die op het punt staat een driejarig contract te tekenen op Anfield, bedankte echter voor dat aanbod.

'Troef Real pakt verkeerd uit: Liverpool-talent wilde Ramos niet zien'
© Pro Shots

En daar zit een smeuïg verhaal aan vast. The Athletic doet deze zondag in een uitgebreid artikel uit de doeken hoe Elliott in de zomer van 2019 een rondleiding kreeg bij Real Madrid, toen die club probeerde hem te verleiden tot een transfer. De Spaanse grootmacht rolde de rode loper uit voor het toen nog zestienjarige talent van Fulham, maar zonder het gewenste effect.

Middels een tour door het Estadio Santiago Bernabéu en het trainingscomplex probeerde Real hem te overtuigen om naar de Spaanse hoofdstad te komen. Een van de troeven was een persoonlijke ontmoeting met Sergio Ramos. Elliott bedankte echter voor dat aanbod. 'Nee, bedankt', zou de Liverpool-fan hebben gezegd. 'Ik vind hem maar niks, na wat hij Mo Salah aandeed.'

Elliott doelde daarmee uiteraard op de beruchte overtreding van Sergio Ramos in de Champions League-finale van 2018 tussen Liverpool en Real. Met een ogenschijnlijk bewust ingezette judoworp blesseerde Ramos de Egyptische sterspeler van The Reds dusdanig, dat hij de strijd moest staken. In tranen verliet Salah het veld. Elliott zag het vanaf de tribune in Kiev gebeuren.

Idool
Dat Elliott gecharmeerd is van Salah, bleek wel toen hij onlangs vertelde dat hij in de voetsporen hoopt te treden van de Egyptenaar. 'Mo is The King. Ik heb veel geleerd door op de training tegen hem te spelen. Hij is mijn idool. Zelfs in de gym helpt hij me en vertelt hij me om zwaardere gewichten te gebruiken om mezelf meer te pushen. Hij heeft een grote invloed op de jonge spelers.'

Elliott is net als Salah een linksbenige rechtsbuiten. De in Londen geboren jeugdinternational staat te boek als de jongste debutant ooit in de Premier League, sinds hij in mei 2019 op zestienjarige leeftijd debuteerde voor Fulham. De zomer erna toonden diverse clubs uit de Engelse en Europese top interesse, maar hij koos voor zijn geliefde Liverpool. Dit seizoen kwam Elliott tot zeven officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.