Trefzekere Roord: 'Er kan iets heel moois inzitten'

Jill Roord was een tevreden mens na het knappe gelijkspel van de Oranje Leeuwinnen tegen de Verenigde Staten.

Verenigde Staten
1 - 1

De middenvelder van Manchester City beschouwde het punt tegen de Amerikanen als een terecht resultaat. 'Als je het wedstrijdbeeld ziet, denk ik dat een gelijkspel verdiend is en dat we daar blij mee moeten zijn', zei ze bij de NOS. 'De eerste helft waren we vrij dominant. Als we gingen voetballen, waren we beter en hadden we de controle.'

In de tweede helft moest Oranje vooral verdedigen en overleefde het een Amerikaanse storm. 'Na rust lieten we dat na', weet Roord, die in de eerste helft op fraaie wijze voor de voorsprong had gezorgd. 'Dat is ook logisch, want zij stonden achter en moesten gas geven.'

Al met al klonk Roord opgetogen na het tweede groepsduel van de Leeuwinnen. 'Ik ben heel blij met mijn doelpunt en ik denk dat we al met al tevreden kunnen zijn. Dit goede gevoel moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd. Er kan iets heel moois inzitten.'

Na de eerdere 1-0 zege op Portugal is Nederland nu al heel dicht bij de volgende ronde. Dinsdagochtend sluit de ploeg van Andries Jonker de groepsfase af met een wedstrijd tegen voetbaldwerg Vietnam.