Oranje Vrouwen kunnen knock-outfase ruiken na knap gelijkspel

Reacties

De Oranje Leeuwinnen hebben in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) een knap gelijkspel uit het vuur gesleept tegen de Verenigde Staten.

Oranje Vrouwen kunnen knock-outfase ruiken na knap gelijkspel
Verenigde Staten
Verenigde Staten
1 - 1
Nederland
Nederland

Ondanks een duidelijk overwicht van de Amerikanen, was het Oranje dat brutaal de leiding pakte in de eerste helft. Middenvelder Jill Roord verraste de nummer één van de wereldranglijst met een bekeken schuiver in de verre hoek.

Het bleef bij dat ene schot op doel voor Nederland, maar dat bleek genoeg om een fraai punt over te houden aan de reprise van de verloren WK-finale van 2019 (2-0). Daardoor bezit Oranje na de eerdere nipte zege op Portugal vier punten, evenveel als de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten zette de ploeg van Andries Jonker flink onder druk en loste liefst achttien doelpogingen richting het domein van Daphne van Domselaar. Verder dan de gelijkmaker in de 62ste minuut, een kopbal uit een hoekschop, kwam Amerika echter niet.

Bekijk hier de hoogtepunten:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vietnam
Vietnam
0 - 7
Nederland
Nederland

Dinsdagochtend wacht het laatste groepsduel voor Oranje. Dan is Vietnam, dat het eerste groepsduel met 3-0 van Amerika verloor, de tegenstander. Mede afhankelijk van het resultaat bij de clash tussen de Verenigde Staten en Portugal mag Oranje nog dromen van groepswinst in poule E.

Vrouwen WK

Stand Groep E Vrouwen WK 2023 Australia / New Zealand

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
9-1
+8
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
Portugal
3
1
1
1
2-1
+1
4
4
Vietnam
3
0
0
3
0-12
-12
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.