Trefzekere Ronaldo bezorgt Juventus negende titel op rij

Reacties

Juventus heeft de negende titel op rij binnen. Hoewel het thuisduel met Sampdoria allesbehalve simpel verliep, werd er wél gewonnen. Met dank aan Cristiano Ronaldo.

Trefzekere Ronaldo bezorgt Juventus negende titel op rij
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 0
Sampdoria
Sampdoria

Juventus kreeg zondagavond een herkansing om de negende Scudetto op rij in de wacht te slepen. Donderdag hadden Matthijs de Ligt en zijn ploeggenoten al de eerste kans om kampioen van Italië te worden, maar toen werd met 2-1 verloren van Udinese. Omdat Atalanta Bergamo vrijdagavond verzuimde het gat met Juventus te verkleinen tot drie punten (1-1 gelijkspel bij AC Milan) kon Juventus de titel thuis tegen Sampdoria pakken. 

Een eenvoudig karwei werd dat bepaald niet voor Juventus. Het was Gastón Ramírez die namens Sampdoria de eerste kans van de wedstrijd mocht noteren en zijn schot bleek een waarschuwing voor de rest van de avond, waarop Sampdoria uitstekend partij bood, ondanks een vroege tegenvaller voor Sampdoria-speler Julian Chabot. De voormalig speler van FC Groningen is een van de sterkhouders bij Sampdoria, maar kon niet verder nadat hij Cristiano Ronaldo van het scoren probeerde te houden.

Topscorer
Het was vervolgens wéér Sampdoria dat een goede kans kreeg. Fabio Quagliarella faalde bij een vrije schietkans. Quagliarella was vorig seizoen nog topscorer van de Serie A en het is nog altijd de vraag wie die titel dit seizoen van hem overneemt. Eerder op de zondag was het Ciro Immobile die met een hattrick een grote stap naar de topscorerstitel zette. De spits van Lazio kwam daarmee op 34 goals, vier meer dan Ronaldo.

Maar de Portugese superster van Juventus liep tegen Sampdoria aan het einde van de eerste helft weer één goal in op Immobile. Miralem Pjanic mocht een vrije trap nemen en verraste heel Sampdoria door niet op doel te schieten, maar de bal opzij te leggen. Daar stond Ronaldo, die de bal knap tegen de touwen schoot. Het was zijn tiende goal sinds de herstart van de competitie. Geen speler uit de grote competities scoorde vaker na de coronabreak. Raheem Sterling en Robert Lewandowski scoorden negen keer. Ronaldo bepaalde zodoende de ruststand op 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wie vervolgens een zorgeloze tweede helft voor Juventus verwachtte, kwam bedrogen uit. Sampdoria bleef het doel van Wojciech Szczesny onder vuur nemen en kreeg betere kansen dan de koploper van de Serie A. Eerst was het Mehdi Léris die zijn poging nipt naast zag gaan en vervolgens waren ook Ramírez en Quagliarella nog kansrijk. De poging van Ramírez werd ternauwernood naast getikt door Szczesny en ook de poging van Quagliarella ging nipt langs de verkeerde kant van de paal.

Het bleken achteraf dure missers voor Sampdoria. Aan de andere kant had Juventus namelijk minder kansen nodig om het doel te treffen. Het was wederom Ronaldo die een groot aandeel in de goal had. De poging van de Portugees werd losgelaten door Sampdoria-doelman Emil Audero, waarna Federico Bernardeschi simpel zijn eerste goal van het seizoen kon maken: 2-0, waarmee Juventus de landstitel niet meer mis kon lopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zeker niet omdat voormalig SC Heerenveen-speler Morten Thorsby nog zijn tweede gele kaart kreeg en Sampdoria bleef verzuimen te scoren. Quagliarella stuitte nog op Szczesny, waarna De Ligt met een knappe actie Manolo Gabbiadini van het scoren hield. Het schoot bij die uiterste krachtsinspanning wel in de hamstring van De Ligt en hij moest ook vervangen worden. De Nederlander zag zo vanaf de bank toe hoe Juventus de overwinning over de streep trok en de Oude Dame zichzelf voor de negende keer op de rij als beste van Italië kroonde. Ronaldo had zelfs nog voor de 3-0 kunnen zorgen, maar de Portugees schoot een penalty snoeihard op de lat. Hij vierde het titelfeestje daardoor niet met 32, maar met 31 goals achter zijn naam.

Het is voor Juventus te hopen dat de blessure van De Ligt meevalt. Na het binnenhalen van de titel gaat nu immers de blik op de achtste finale van de Champions League. Juventus moet op 7 augustus tegen Olympique Lyon een 1-0 achterstand uit de heenwedstrijd goed zien te maken. De Ligt en ook de uitgevallen Paulo Dybala, die last van zijn bovenbeen had, zijn dan broodnodig voor coach Maurizio Sarri. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ode aan Ronaldo en Dybala: 'En zonder De Ligt had Juve een probleem gehad'
Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.