Trefzekere Ibrahimovic helpt PSG niet aan punten

Paris Saint-Germain heeft in Bordeaux averij opgelopen in de Franse titelrace. Ondanks twee treffers van Zlatan Ibrahimovic gingen de Parijzenaars zonder punten naar huis (3-2).

De week kon voor PSG al bijna niet meer stuk na het bereiken van de kwartfinale in de Champions League. Maar de Parijzenaars hadden die zware partij bij Chelsea (2-2 na verlengingen) duidelijk nog in de benen.

In de eerste helft kon Ludovic Sané een corner vrij binnen koppen. De verdediger knikte de bal hard naar de tweede paal. Tot de pauze speelde PSG, met Gregory van der Wiel in de basis, weinig klaar.

Pas na rust nam aanvoerder Zlatan Ibrahimovic zijn ploeg op sleeptouw. Al snel maakte hij gelijk en na de 2-1 van Wahbi Khazri benutte de Zweed vlak voor tijd een penalty. Die 2-2 leek ook de eindstand te worden, maar Diego Rolan besliste anders.

PSG blijft door het verlies tweede, met een punt minder en een wedstrijd meer dan Olympique Lyon. De koploper speelt zondagavond nog tegen Olympique Marseille, de nummer drie. Bordeaux staat zesde.