Treffer Seip genoeg voor drie belangrijke punten VVV

VVV-Venlo heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. De Limburgers wonnen in eigen huis met minimaal verschil van RKC Waalwijk (1-0).

VVV-trainer Ton Lokhoff herinnerde aan de 1-2 overwinning van vorige week bij NEC en hoopte dat zijn ploeg de volgende stap omhoog in de strijd tegen degradatie kon zetten. Maar in het eerste half uur waren de Limburgers vooral zoekende. RKC Waalwijk had de touwtjes in handen en kreeg de gelegenheid naar voren te voetballen.

RKC maakte echter niet al te veel gebruik van de dominantie en kon maar moeilijk gevaar stichten. De defensie van VVV-Venlo bleef stabiel. En waar RKC het dus niet voor elkaar kreeg om het doel van VVV onder vuur te nemen, was het VVV-Venlo dat uit het niets op voorsprong kwam.

Na geklungel bij een corner kwam de bal in de 32ste minuut bij Marcel Seip, die van dichtbij binnen kon koppen. Het betekende alweer zijn vijfde treffer van het seizoen. Na rust zette VVV even aan en wilde het de voorsprong al snel verdubbelen, maar RKC wist telkens op het laatste moment een aantal geloste schoten onschadelijk te maken.

RKC stond weliswaar achter, maar kon geen vuist meer maken. VVV liet het echter na om de wedstrijd te beslissen, waardoor het tot aan de laatste minuut spannend bleef in De Koel. Gescoord werd er niet meer. VVV heeft het gat met de rest van het rechterrijtje gedicht en bezit 22 punten, net zoveel als nummer zestien Roda JC. Nummer veertien RKC Waalwijk heeft slechts één punt meer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.