Treffer Bergkamp mooiste Arsenal-goal van decennium

Hoewel Dennis Bergkamp zijn loopbaan in de zomer van 2006 beëindigde, zijn de supporters van Arsenal de Nederlander nog lang niet vergeten. Het doelpunt dat de aanvaller in maart 2002 maakte tegen Newcastle United is verkozen tot Gunners’ Greatest Goal.

Treffer Bergkamp mooiste Arsenal-goal van decennium

Er waren vijftig doelpunten geselecteerd voor de verkiezing. De goal van Bergkamp sleepte 34 procent van de stemmen in de wacht. Robert Pires verzorgde het voorbereidende werk bij het prachtige doelpunt. Op aangeven van de Fransman tikte Bergkamp de bal langs de in zijn nek hijgende Nikos Dabizas om zelf met een pirouette aan de andere kant om de Griekse verdediger heen te draaien. Vervolgens liet Bergkamp ook doelman Shay Given kansloos.

Naast Bergkamp haalde ook Robin van Persie de topdrie met zijn doelpunt in 2006 tegen Charlton Athletic. De linkspoot volleerde de bal na een voorzet van Emmanuel Eboué vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig en snoeihard onder de lat. De goal van Van Persie was goed voor vijftien procent van de stemmen.

Thierry Henry legde beslag op de tweede plaats. Hij vergaarde zestien procent van de stemmen met zijn doelpunt tegen Manchester United in 2000. Henry wipte de bal op met Denis Irwin in zijn rug en volleerde de bal in een keer over doelman Fabien Barthez heen.

Bekijk hier al onze video's