Traoré verlaat Lyon en keert terug naar de Premier League

Reacties

Bertrand Traoré is de nieuwe spits van Aston Villa. De 25-jarige aanvaller komt voor twintig miljoen euro over van Olympique Lyon.

Traoré verlaat Lyon en keert terug naar de Premier League
© Pro Shots

Traoré keert zo terug naar de Premier League, waar hij eerder uitkwam voor Chelsea. Van 2013 tot 2017 stond de spits uit Burkina Faso onder contract bij de Londenaren, maar in totaal kwam hij tot slechts tien optredens in de Premier League. Chelsea stuurde Traoré tweemaal naar de Eredivisie om ervaring op te doen, eerst bij Vitesse en later bij Ajax.

Beide keren was Peter Bosz zijn trainer. Met de Amsterdammers haalde hij in 2017 de finale van de Europa League, waarna hij de definitieve overstap van Chelsea naar Olympique Lyon maakte. In Frankrijk was Traoré de afgelopen jaren goed voor 33 doelpunten in 126 officiële wedstrijden. Het afgelopen seizoen raakte hij echter zijn basisplaats kwijt. Trainer Rudi García gaf in de voorhoede de voorkeur aan Memphis Depay en Moussa Dembélé of Toko Ekambi.

Lyon was daarom bereid om mee te werken aan een vertrek van Traoré. De spits moet de ploeg van manager Dean Smith aan doelpunten gaan helpen. Afgelopen seizoen bleef Villa ternauwernood in de Premier League en dus werd er deze zomer flink doorgepakt. Doelman Emiliano Martínez kwam over van Arsenal, Ollie Watkins werd gekocht van Brenford en Matty Cash maakte de overstap vanaf Nottingham Forest.

In totaal gaf Villa deze zomer zo alweer ruim tachtig miljoen euro uit aan nieuwe spelers, maar misschien wel de belangrijkste slag was het verlengen van het contract van sterspeler Jack Grealish. Hij moet Traoré en Watkins gaan bedienen dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.