Transfervrije Janse verlaat de Eredivisie voor Spanje

Jens Janse heeft een nieuwe club gevonden. De verdediger, die de afgelopen drie jaar onder contract stond bij NAC Breda, vervolgt zijn loopbaan in de Spaanse Segunda División. Janse gaat transfervrij naar Córdoba.

Transfervrije Janse verlaat de Eredivisie voor Spanje

Dinsdag ondergaat Janse een medische keuring in de Andalusische stad, waarna hij zijn handtekening onder een twee jaar durend contract kan zetten. Afgelopen seizoen werd Córdoba veertiende op het tweede niveau van Spanje. Dat moet dit jaar anders, zo kreeg Janse mee vanuit de clubleiding van zijn aanstaande club.

'Córdoba heeft de ambitie om dit jaar te promoveren, ze hebben inmiddels al acht nieuwe spelers gehaald. Daarnaast sprak uit de aanbieding die ik kreeg veel vertrouwen', aldus Janse, die aan interesse geen gebrek had.

'Ik wist dat Córdoba me al enige tijd wilde hebben, en ik had andere opties waar ik misschien nog meer geld kon verdienen. Ik kon naar Turkije, Italië, Roemenië en Engeland. Ik ben nog langs geweest bij Blackpool (Championship-club, red.), maar mijn gevoel zei toch dat ik naar Spanje moest gaan. Daar voel ik me waarschijnlijk meer op m'n gemak.'

Nadat Janse aan de clubleiding van NAC Breda te kennen had gegeven dat hij zijn geluk in het buitenland wilde beproeven, richtte hij zich op Spanje. 'Ik heb nog contact gehad met Real Betis en met Sevilla, maar dat werd niets', aldus Janse, die nu toch zijn gedroomde stap kan maken. 'Ik heb altijd al in Spanje willen spelen. Zo valt alles op zijn plek.' (Robert Smid)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen