'Transfertarget Güler peperduur door commissie-eis'

Reacties

Gekeken naar zijn talent en potentie lijkt de clausule ter waarde van 17,5 miljoen euro in het contract van Arda Güler een koopje, maar inmiddels lijkt duidelijk te worden dat geïnteresseerde clubs een stuk dieper in de buidel moeten tasten. De belangenbehartigers van Güler verwachten een flinke commissie van de kopende club.

'Transfertarget Güler peperduur door commissie-eis'
© Pro Shots

Het Spaanse Relevo komt met het verhaal en dit wordt in Italiaanse media bevestigd. Ajax en AC Milan waren lang de enige clubs die door Turkse media werden gelinkt aan de achttienjarige Güler, die onder contract staat bij Fenerbahçe. Vorige week kwam naar buiten dat ook Barcelona en Real Madrid zich in de strijd mengen.

Na de interesse van die clubs doken Spaanse media op het verhaal en Relevo kwam dus te weten dat de clausule van 17,5 miljoen niet de enige horde is voor geïnteresseerde clubs. De zaakwaarnemer van Güler en de vader van de voetballer rekenen volgens Spaanse en Italiaanse bronnen op zo'n vijftien miljoen aan commissie.

Die commissies voor zaakwaarnemers is een doorn in het oog van de FIFA. De wereldvoetbalbond gaat dit jaar een provisieplafond invoeren, maar de Güler-entourage kan voor de intreding van de nieuwe regels op 30 september 2023 nog profiteren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.