Transferkoploper Chelsea loopt verder uit na deal met Man City

Reacties

Chelsea heeft weer diep in de buidel getast om een speler te halen. Cole Palmer maakt de overstap van kampioen Manchester City naar Londen. Met de deal is volgens Engelse media ruim 45 miljoen euro gemoeid. Palmer tekent voor zeven jaar tot medio 2030, Chelsea heeft een optie voor een extra contractjaar.

Transferkoploper Chelsea loopt verder uit na deal met Man City
© Pro Shots

Palmer (21) was het seizoen begonnen met twee doelpunten, hij scoorde zowel in het Community Shield als de Europese Super Cup. De jeugdinternational van Engeland leek richting een doorbraak in Manchester te gaan, maar wordt dus verkocht aan Chelsea. Bij Man City had Palmer nog een contract dat drie jaar doorliep.

Voordat de deal tussen de twee topclubs officieel werd, had Palmer via social media al afscheid genomen van Man City. 'De club maakt al vijftien jaar deel uit van mijn leven, het is alles wat ik gekend heb sinds mijn zesde.' In totaal speelde Palmer 41 wedstrijden in de hoofdmacht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Chelsea komt Palmer terecht in een nagenoeg nieuw elftal. Ook dit seizoen trekt de clubleiding de portemonnee, met de komst van Palmer gaan de totale transferuitgaven van deze zomer ruim over de 450 miljoen heen. Geen enkele club komt daarbij in de buurt, de uitgaven van Al-Hilal uit Saoedi-Arabië worden geschat op 350 miljoen en Paris Saint-Germain zit daar weer honderd miljoen onder.

Palmer, die als aanvallende middenvelder en rechtsbuiten kan spelen, gaat in Londen met onder anderen Noni Madueke concurreren. Hij maakte afgelopen winter de overstap van PSV naar Chelsea.

We namen de financiën van Chelsea onder de loep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.