Transferdagboek 30/06: Younes, Aubameyang en Rüdiger

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 30/06: Younes, Aubameyang en Rüdiger

Amin Younes heeft zich met Duitsland in de jacht op de Confederations Cup verder in de kijker gespeeld. Schalke 04 geldt als een van de mogelijke bestemmingen voor de Ajax-aanvaller. 'Het is een interessante club met een grote traditie, een ongelooflijke historie en mooie fans', zegt Younes tegen Der Westen.

Maar hij wilde en kon niets zeggen of zijn toekomst daadwerkelijk in Gelsenkirchen ligt. 'Daar houdt mijn zaakwaarnemer Reza Fazeli zich mee bezig. Ik heb hem gezegd dat ik me volledig wil concentreren op het toernooi om de Confederations Cup', vervolgde Younes. 'Als ik terug ben, zal ik met hem gaan zitten en kijken hoe mijn toekomst eruit ziet.'

De vraag blijft of Pierre-Emerick Aubameyang ook komend seizoen nog zijn doelpunten maakt voor Borussia Dotmund. Een aanlokkelijke aanbieding uit China brengt de Gabonees in de verleiding. De Duitse oud-international Matthias Sammer kan wel begrijpen dat het sportieve aspect daardoor aan kracht verliest. 'Er ligt dan een papiertje voor je en je hebt misschien moeite om al de nullen te tellen. En dan is het ook nog netto', aldus Sammer bij Eurosport.

Antonio Rüdiger werkt met Duitsland toe naar de finale van de Confederations Cup. Mogelijk staat hem een verhuizing te wachten na de eindstrijd tegen Chili, want Chelsea heeft volgens Sky Italia een bod van 33 miljoen euro neergelegd bij AS Roma. Zeker na het mislukken van de transfer van Kostas Manolas is de Italiaanse club wel genegen dit bod te accepteren.

Bayern München heeft volgens het Spaanse Sport een streep gezet door de naam Mateu Morey. Voor drie miljoen euro wilde de Duitse grootmacht de zeventienjarige verdediger weghalen bij Barcelona. Maar tot een deal gaat het schijnbaar niet meer komen.

Barcelona heeft volgens El Mundo Deportivo op zijn beurt zijn zinnen gezet op Jorge Meré. De Catalaanse grootmacht overweegt om de gelimiteerde afkoopsom te betalen voor de twintigjarige verdediger, die een goede indruk maakte op het EK Onder-21. Door de degradatie van Sporting Gijón is de vastgelegde transfersom gehalveerd tot vijftien miljoen euro.

Rondom Thiago Motta worden de verhalen pikanter. De Italiaanse middenvelder van Paris Saint-Germain zou akkoord zijn met een contractverlenging bij de Franse club, maar L'Équipe meldt dat de zaken opeens heel anders liggen. 'Het avontuur van Thiago bij PSG eindigt vrijdag, als zijn contract afloopt', quote het Franse medium Alessandro Canovi, de zaakwaarnemer van Motta. PSG zou gemaakte afspraken anders op papier hebben gezet, waardoor Motta liever vandaag dan morgen wil vertrekken uit Parijs. Het is niet duidelijk waar de toekomst van de Italiaan ligt, maar er is interesse in de international.

PSG is al bezig om weer wat extra ervaring toe te voegen aan de selectie. Volgens ESPN staat Pepe op het punt om een eenjarig contract te ondertekenen in Frankrijk. De mandekker van Real Madrid is transfervrij en werd eerder gelinkt aan een vertrek naar Turkije. Pepe is momenteel met Portugal actief in de strijd om de Confederations Cup, maar na het toernooi in Rusland moet het contract, met een optie voor een extra seizoen, ondertekend worden.

Internazionale heeft Atlético Madrid benaderd voor een mogelijke transfer van José María Giménez. De Italiaanse club hoopt te profiteren van het feit dat de 22-jarige Uruguayaan zijn contract nog niet verlengd heeft in de Spaanse hoofdstad. De verdediger staat nog maar één jaar onder contract bij Atléti. El Mundo Deportivo stelt dat Giménez niet onwelwillend staat tegenover een transfer, aangezien hij hoopt op meer speeltijd. Afgelopen seizoen kwam hij mede door blessureleed tot slechts zeventien competitieduels in La Liga.

Het gaat in Engeland al een tijdje over deze transfer, maar nu is e rook daadwerkelijk schot in de zaak gekomen. Volgens de BBC is Manchester City de gesprekken met Tottenham Hotspur gestart over het overnemen van Kyle Walker. Met de komst van de 27-jarige rechtsback wil Pep Guardiola het vertrek van Pablo Zabaleta en Bacary Sagna opvangen. Ook Dani Alves, die ontevreden was bij Juventus, is in beeld. Walker zou ruim vijftig miljoen euro kosten. Dat Kieran Trippier zich in het voorbije seizoen heeft opgeworpen tot uitstekende vervanger, geeft Tottenham des te meer reden in te gaan op de belangstelling. Voor Trippier ligt bij Spurs een nieuw vijfjarig contract klaar.

Betis heeft met Dani Ceballos ondertussen nog altijd een van de meest felbegeerde talenten van Spanje in handen. Maar niet meer voor lang, zo suggereert Marca. Real Madrid wil nu namelijk doorpakken. De Madrilenen waren in de zomer van 2015 al dicht bij het aantrekken van de spelmaker en toonden een jaar later wederom interesse. De voornaamste reden waarom het nu wel tot een deal moet komen, is de interesse van Barcelona. De twintigjarige jeugdinternational heeft zich bij het EK Onder-21, met name in de halve finale tegen Italië, nadrukkelijker in de kijker gespeeld van de Catalanen. Volgens de berichten bevat het contract van Ceballos een ontsnappingsclausule van twaalf miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.