Transferdagboek 25/05: Schick, Herrera en Morata

Reacties

Het einde van de competities nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 25/05: Schick, Herrera en Morata

De kans is groot dat Patrik Schick deze zomer een transfer maakt. De 21-jarige aanvaller van Sampdoria wordt begeerd door AS Roma, zo weet Sky Sport Italia. De club van Kevin Strootman is naar verluidt bereid de gelimiteerde transfersom van 25 miljoen euro op tafel te leggen. Dat bedrag is echter ook geen probleem voor het eveneens geïnteresseerde Juventus, terwijl van buiten de Serie A onder meer Borussia Dortmund, Liverpool en Atlético Madrid in de markt zijn voor de Tsjechisch international.

Ernesto Valverde is nog niet eens officieel benoemd tot trainer van Barcelona, maar nu al sijpelen de eerste geruchten over potentiële aanwinsten door. De scheidend coach van Athletic de Bilbao zou Ander Herrera naar Catalonië willen halen, zo bericht de krant Sport. Het is geen geheim dat Barcelona in de komende transferperiode van plan is vooral verdedigers en middenvelders vast te leggen. Herrera, die nog maar tot medio 2018 vastligt bij Manchester United, is een goedkoper alternatief dan Paris Saint-Germain-speler Marco Verratti.

Álvaro Morata moet een van de boegbeelden worden van het nieuwe AC Milan, dat sinds enkele weken formeel in Chinese handen is. De 24-jarige aanvaller van Real Madrid heeft volgens La Gazzetta dello Sport zelfs al een persoonlijk akkoord bereikt met de Rossoneri over een jaarsalaris van 7,5 miljoen euro. Morata, die bij de kampioen van Spanje geregeld in actie komt maar geen basisplaats heeft, moet ongeveer zestig miljoen euro kosten.

Mario Balotelli keert mogelijk terug naar Italië. Televisiezender Mediaset Premium meldt dat Sampdoria contact heeft opgenomen met zaakwaarnemer Mino Raiola. De Serie A-club ziet komende zomer waarschijnlijk aanvallers Patrik Schick en Luis Muriel vertrekken en dat opent de deur voor Balotelli. De spits scoorde vijftien keer in de Franse Ligue 1 namens Olympique Nice, waarmee hij als derde eindigde. Balotelli's contract loopt eind juni af en het is nog onduidelijk of hij bij Nice blijft.

Er wordt steeds meer getrokken aan Gianluigi Donnarumma. Zijn club AC Milan wil de achttienjarige doelman graag langer aan zich binden, maar de interesse vanuit binnen- en buitenland neemt alleen maar toe. Volgens Telelombardia wil nu ook Manchester United de talentvolle keeper vastleggen. The Red Devils zouden liefst 75 miljoen euro voor hem over hebben. Dan moet eerst David de Gea naar Real Madrid vertrekken. De Spanjaard wordt al maanden in verband gebracht met De Koninklijke.

United krijgt concurrentie uit Italië voor een ander transfertarget: Victor Lindelöf. De verdediger van Benfica wordt al een tijd gevolgd door de Engelsen, maar nu zou ook AS Roma interesse hebben in de Zweed. Kersvers sportief directeur Monchi heeft Lindelöf hoog op het lijstje staan, meldt La Gazzetta dello Sport. Lindelöf verlengde in maart zijn contract bij Benfica nog tot medio 2021.

Zowel Crystal Palace als Watford houden Mauricio Pellegrino in het oog voor de vacante managerspositie. De 45-jarige Argentijn heeft een aflopend contract bij Alavés en volgens Marca kan hij daar weleens gebruik van gaan maken. Eerder zei Pellegrino het pas over zijn toekomst te willen hebben na de finale van de strijd om de Copa del Rey tegen Barcelona van komende zaterdag. Palace zag Sam Allardyce deze week afscheid nemen als manager, terwijl Watford na dit seizoen niet verder gaat met Walter Mazzarri.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.