Transferdagboek 30/08: Chicharito, Yarmolenko en Lamela

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 30/08: Chicharito, Yarmolenko en Lamela

Javier Hernández (27) heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Manchester United. De Mexicaan, die vandaag tegen Swansea City op de bank bleef, wordt namelijk maandag in Duitsland gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Bayer Leverkusen. En deze keer niet op tijdelijke basis, zoals vorig jaar met zijn overgang naar Real Madrid, maar definitief. Althans, dat meldt Kicker. De afkoopsom voor Chicharito zou zo'n twaalf miljoen euro bedragen.

Net als eerder Everton heeft Borussia Dortmund schijnbaar tevergeefs een poging gedaan Andriy Yarmolenko (25) binnen te halen. Ook een verbeterd bod kon Dinamo Kiev niet vermurwen de aanvaller te laten gaan, vertelde zijn zaakwaarnemer Konstantin Nesterenko in Oekraïense media. Over de achterliggende redenen om nee te zeggen wilde hij zich niet uitlaten, maar zou het te maken hebben met een principe-akkoord met Barcelona? In Spaanse media doken immers eerder berichten op dat Yarmolenko in januari, na het einde van het transferverbod, naar Camp Nou verhuist.

Erik Lamela stond enkele dagen geleden nog op het punt van Tottenham Hotspur naar Internazionale te verhuizen. Maar er zijn inmiddels andere gegadigden. AS Roma en Juventus zien wel brood in de Argentijnse aanvaller, die in 2011 bij datzelfde Roma aan zijn Europese avontuur begon.

Julian Draxler leek lange tijd de nieuwe spelmaker van Juventus te worden, maar er zat geen schot in de onderhandelingen tussen De Oude Dame en Schalke 04. Nu lijkt VfL Wolfsburg de 21-jarige middenvelder te gaan oppikken. Vrijwel alle Duitse media melden dat hij voor 35 miljoen euro verhuist naar de club van spits Bas Dost, als vervanger van de aan Manchester City verkochte Kevin De Bruyne.

De Draxler-deal geeft Schalke de financiële mogelijkheden de jacht op Filip Kostic te openen. VfB Stuttgart wil er echter alles aan doen de 22-jarige aanvaller te behouden, aangezien de ploeg in de eerste drie competitieduels nog geen punt pakte. 'Als we Filip ook nog laten gaan, dan wordt de situatie wel erg benauwd', aldus technisch directeur Robin Dutt. Kicker schrijft dat Schalke 04 Draxler niet laat gaan als Kostic niet komt, dus het is niet uitgesloten dat Dutt voor een fors bedrag toch zijn fiat geeft aan het vertrek van de voormalige FC Groningen-speler.

Everton is erg actief op de slotdagen van de tranfsermarkt, want volgens The Mirror werkt de club ook aan een deal met Paris Saint-Germain. Voor 25 miljoen euro plus Gregory van der Wiel kan Seamus Coleman naar Parijs verhuizen, maar dat aanbod heeft Everton van de hand gewezen.

Ook AC Milan dreigt naast een gewenste aanwinst te grijpen. De Rossoneri onderhandelen al maanden met Zenit Sint-Petersburg over een transfer van Axel Witsel. 'Ik weet dat hij naar ons wil, maar het wordt lastig de deal rond te maken', verklaarde Milan-directeur Adriano Galliani tegenover Mediaset Premium Sport. 'We zullen zien, de transferwindow sluit maandag.'

Als het aan Alexandre Pato ligt, dan blijft hij gewoon voor São Paulo voetballen. De 25-jarige aanvaller wordt door zijn zaakwaarnemer Giuliano Bertolucci aangeboden bij verschillende clubs, maar hijzelf heeft daar weinig zin in. 'Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Ik wil graag blijven, maar ik heb dat niet helemaal in eigen hand.' Tottenham Hotspur is naar verluidt een van de clubs die interesse hebben in Pato.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.