Transferdagboek 28/08: Van der Vaart en Heitinga

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Na de komst van Arjen Robben verschenen er verschillende geruchten over de toekomst van Bayern München. El Mundo Deportivo meldt dat Rafael van der Vaart hem zal volgen, waardoor Franck Ribéry nog deze zomer naar Real Madrid vertrekt. Christian Nerlinger laat namens de Duitse club weten dat daar geen sprake van is. 'Het kost wat, maar met Arjen op rechts en Franck op links hebben we de slagkracht die we willen. We gaan nu echt beginnen.'

Transferdagboek 28/08: Van der Vaart en Heitinga

Een andere speler die mogelijk vertrekt uit Madrid is John Heitinga. De verdediger van Atlético Madrid werd eerder deze week al in verband gebracht met VfL Wolfsburg, terwijl Everton volgens The Times in de voormalig Ajacied de opvolger ziet van Joleon Lescott, die naar Manchester City vertrok. Heitinga heeft bij Atlético echter een basisplaats, waardoor Los Colchoneros de 48-voudig international waarschijnlijk niet willen laten gaan.

Tottenham Hotspur wil twee talenten komend seizoen elders ervaring op laten doen. Giovani Dos Santos vertrekt volgens diverse Griekse media mogelijk een jaar naar Olympiakos Piraeus, een van de tegenstanders van AZ in de Champions League. De twintigjarige Mexicaan werd vorig jaar overgenomen van Barcelona, maar komt in Londen nog niet in aanmerking voor een plek bij de eerste elf. Gareth Bale trekt mogelijk naar Newcastle United of Nottingham Forest, meldt The Sun. De linksback uit Wales stond naar verluidt ook in de belangstelling van Ajax.

Giourkas Seitaridis en Atlético Madrid gingen in mei uit elkaar, het contract werd ontbonden vanwege onprofessioneel gedrag. De rechtsback geniet echter veel interesse, zo is er volgens Sky Italia interesse van Serie A-clubs Fiorentina, AC Milan en Sampdoria. De 63-voudig international die in 2004 Europees kampioen werd met Griekenland kan echter ook nog kiezen uit AEK Athene, Fenerbahçe en Schalke 04, maar heeft naar verluidt een voorkeur voor Italië.

Bekijk hier al onze video's