Transferdagboek 28/08: Pellè, Sulejmani, Drogba en Cole

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 28/08: Pellè, Sulejmani, Drogba en Cole

Graziano Pellè keert mogelijk als huurling terug op de Nederlandse velden. De spits van Parma, die bij AZ nimmer echt indruk heeft kunnen maken, is volgens Italiaanse berichten een belangrijke kandidaat bij Feyenoord. De Rotterdamse club is nog op zoek naar een spits en trainer Ronald Koeman kent Pellè nog van zijn periode bij AZ.

Miralem Sulejmani maakt dan toch mogelijk nog voor het sluiten van de markt de weg naar de uitgang bij Ajax. West Ham United zou namelijk een nieuwe poging wagen de Servische aanvaller te halen, zo weet The Daily mail. Twee jaar geleden ketste de transfer naar The Hammers af op een werkvergunning.

Juventus heeft de hoop opgegeven Fernando Llorente vast te kunnen leggen vanwege de halsstarrige houding van Athletic de Bilbao. Maar er dient zich volgens Gazetto dello Sport een opmerkelijk alternatief aan: Didier Drogba. Door financiële perikelen bij zijn club Shanghai Shenua lijkt voor de Ivoriaanse spits het Chinese avontuur al na enkele maanden voorbij.

Een andere spits die mogelijk de gang naar de Serie A gaat maken luistert naar de naam Nicklas Bendtner. De Deense EK-ganger hoeft bij Arsenal niet te rekenen op veel speeltijd en heeft wel oren naar de aanbieding van AC Milan. In San Siro hoopt hij ook de speeltijd te krijgen om kans te maken op deelname aan het WK in 2014 in Brazilië. We blijven in Milaan, maar gaan over naar stadgenoot Internazionale. Daar leek Maicon eigenlijk al de hele zomer te vertrekken, maar de laatste weken was het stil rond de rechtsback.

Toch zat hij afgelopen zondag tijdens de 3-0 uitzege op Pescara niet bij de wedstrijdselectie van trainer Andrea Stramaccioni. Volgens de Corriere dello Sport omdat de 31-jarige Braziliaan op weg is naar Real Madrid. Die club is juist al sinds het einde van afgelopen seizoen op zoek naar een nieuwe rechtsback en lijkt nu trainer José Mourinho en Maicon te herenigen.

Ook weet de Corriere dello Sport te melden dat Fiorentina een bod van liefst dertig miljoen euro op Stevan Jovetic heeft afgewezen. Juventus wil de 22-jarige aanvaller uit Montenegro graag overnemen, nadat het eerder deze zomer al twee keer een blauwtje heeft gelopen. Zo vertrok Robin van Persie naar Manchester United, terwijl diens stadsgenoot City weigerde om Edin Dzeko van de hand te doen.

Dan over naar Engeland, waar Liverpool na twee competitieduels nog maar één punt heeft. Volgens de clubleiding komt dat door een gebrek aan scorend vermogen en volgens The Daily Mirror moet Daniel Sturridge dat oplossen.

De 22-jarige aanvaller kan bij Chelsea niet rekenen op een basisplaats, terwijl Liverpool-manager Brendan Rodgers in hem wél een vaste waarde ziet. Probleem is echter dat Liverpool eerst wel moet verkopen. Charlie Adam en Stewart Downing mogen dus al na één seizoen vertrekken, terwijl Joe Cole lijkt terug te keren naar West Ham United. Nigel de Jong krijgt bij Manchester City mogelijk te maken met nóg een concurrent centraal op het middenveld. Portugese media melden dat The Citizens afgelopen weekend scouts stuurden naar Benfica om Javi García te bekijken.

De 25-jarige Spanjaard heeft een clausule in zijn contract staan dat hij voor 28 miljoen euro mag vertrekken en Benfica-voorzitter Luis Filipe Vieira laat weten dat ieder bod dat lager is zonder pardon zal worden afgewezen.

RC Genk-trainer Mario Been dreigt deze zomer Christian Benteke kwijt te raken aan Aston Villa. De club uit Birmingham - die eerder onder anderen Karim El Ahmadi en Ron Vlaar (beiden Feyenoord) - contracteerde, heeft liefst zeven miljoen euro over voor de 21-jarige spits.

Eerder deze maand opende Benteke nog de score tijdens de oefeninterland tussen België en Nederland (4-2). De aanvaller werd ook al in verband gebracht met Everton en Fulham.

Fiorentina vestigde deze zomer vooral de aandacht vanwege de vele aankopen, maar trainer Vincenzo Montella lijkt de komende dagen ook een basiskracht kwijt te raken. Manchester City heeft namelijk zijn zinnen gezet op Matija Nastasic, een negentienjarige Serviër die vorig seizoen doorbrak in Florence. De 21-jarige Stefan Savic, een verdediger uit Montenegro, verhuist als deel van deze transfer mogelijk van de Premier League richting de Serie A. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's