Transferdagboek 28/06: Ronaldo, Sinclair en Alcántara

Het seizoen is ten einde, waardoor het de transferperikelen zijn die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 28/06: Ronaldo, Sinclair en Alcántara

Hij dacht zijn droomtransfer te pakken te hebben. Voor zo’n acht miljoen euro maakte de destijds succesvolle aanvaller Scott Sinclair de overstap van Swansea City naar Manchester City. Een keuze die hem tot nu toe weinig hoogtepunten heeft bezorgd. Sinds zijn transfer van twaalf maanden geleden, kwam Sinclair drie keer in actie voor The Citizens.

Met de komst van Manuel Pellegrini liggen er mogelijkheden voor een vertrek voor Sinclair. De aanvaller neemt immers ook genoegen met een verhuur. West Bromwich Albion zoekt een offensieve kracht nu Chelsea-trainer José Mourinho Romelu Lukaku niet opnieuw wil verhuren. In de zoektocht naar een vervanger zijn The Baggies uitgekomen bij Sinclair.

The Sun, de krant die we doorgaans toch met meer dan een korreltje zout moeten nemen, spreekt ook nu weer van een aardige transfer in de maak. Mocht Cristiano Ronaldo namelijk niet willen terugkeren naar Old Trafford, dan zet Manchester United zijn zinnen op Gareth Bale.

De sterspeler van Tottenham Hotspur die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Ronaldo’s Real Madrid, heeft de interesse gewekt van de nieuwe United-manager David Moyes. Moyes meldt zich maandag voor zijn eerste werkdag en wil naar verluidt meteen werk maken van de komst van Ronaldo. De Portugees kende onder Sir Alex Ferguson succesvolle jaren bij United en heeft al vaker aangegeven ontevreden te zijn in Madrid.

Wat roet in het eten kan gooien, is dat United niet de enige topclub is met een nieuwe manager. Carlo Ancelotti zal er veel aan doen om Ronaldo te behouden en, voor zover die mogelijkheid er is, ook Gareth Bale binnen te hengelen.

De strijd tussen United en Real gaat niet alleen over Bale en Ronaldo, ook de naam Thiago Alcántara is opgedoken bij de twee Europese grootmachten. Johan Cruijff heeft aangegeven dat United de beste keuze is als hij geen basisplaats bij Barcelona kan bemachtigen, maar Ancelotti wil de middenvelder graag als versterking naar de aartsrivaal van de Catalanen halen.

Angelos Charisteas kan een transfer naar eigen land voorlopig vergeten. De voormalige speler van Ajax en Feyenoord, tot de zomer van 2014 onder contract bij Al-Nasr Riyadh, werd aangeboden bij Panathinaikos. Maar de club van trainer Yannis Anastasiou liet duidelijk merken geen belangstelling te hebben voor de Europees kampioen van 2004.

Wie wel magen op hopen een transfer is Robert Lewandowski. De Poolse spits wordt al lange tijd gelinkt aan Bayern München, maar tot een overgang is het (nog) niet gekomen. De belangstelling van Chelsea komt als geroepen voor de aanvaller, maar of hij daadwerkelijk verhuist naar Londen is sterk afhankelijk van Edinson Cavani.

De aanvaller van Napoli is de eerste keus van manager José Mourinho. Echter, Rafael Benítez, de voorganger van de Portugees en inmiddels coach van de Napolitanen, wil zijn aanvalsleider graag behouden waardoor een transfer allerminst zeker is. Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis is in ieder geval duidelijk: 'Cavani gaat niet weg voor minder dan 63 miljoen euro.'

In de zoektocht naar een nieuwe spits kunnen de clubs sowieso aankloppen bij Djibril Cissé (foto onder). De aanvaller liet zijn contract bij het gedegradeerde Queens Park Rangers ontbinden en is op zoek naar een nieuwe werkgever. Montpellier is na vandaag uitgesloten.

Voorzitter Louis Nicollin maakte de voormalige international van Frankrijk uit voor een DJ die af en toe op een voetbalveld te vinden is. En dat was tegen het zere been van de excentrieke goaltjesdief. 'Montpellier is een mooie stad en een mooie club. Ik heb medelijden voor de fans. Het is niet makkelijk om zo'n idioot als voorzitter te hebben', was zijn reactie op Twitter. Newcastle United heeft een bod van 28 miljoen euro uitgebracht op twee spelers van Saint-Étienne. De interesse in Pierre-Emerick Aubameyang was al langer bekend, maar ook Kurt Zouma moet komende zomer de overstap naar Noord-Engeland maken. Beiden waren het afgelopen seizoen erg belangrijk bij Les Verts, die als vijfde eindigden in de Ligue 1.

De groep Franstalige spelers in Newcastle wordt opnieuw groter als de twee van Saint-Étienne overkomen en dat bezorgt Joe Kinnear nog meer problemen. Eerder deze maand werd hij aangesteld als nieuwe technisch directeur en bij zijn presentatie had hij grote problemen met de namen van zijn spelers. Zo had hij het over Yohan 'Kebab' (Cabaye) en Hatem Ben 'Afra' (Arfa). De nieuwe spits Aubameyang kan daarom weleens een uitdaging worden...

Fiorentina bereidt zich voor op het vertrek van Stevan Jovetic, waarvoor zich nu een nieuwe club zich heeft gemeld. De interesse van Arsenal, Chelsea en Juventus was al bekend, maar daar heeft zich nu ook Real Madrid bij gevoegd. De nieuwe trainer daar, Carlo Ancelotti, is volgens The Daily Star al jaren een groot bewonderaar van de aanvaller uit Montenegro.

Dan een opvallende transfer in Turijn, waar Angelo Ogbonna volgens Italiaanse media maandag zijn transfer van Torino naar Juventus afrondt. De 25-jarige verdediger wordt al jaren gevolgd door de top van de Serie A en speelde al vijf keer voor het nationale elftal. Voor Juve zou het de derde aankoop deze zomer zijn; Fernando Llorente en Carlos Tévez gingen Ogbonna voor.

Borussia Dortmund en Liverpool hebben concurrentie gekregen in de strijd om Henrikh Mkhitaryan. Het FC Anzhi van trainer Guus Hiddink zou volgens het Russische Izvestia bereid zijn om 28 miljoen euro neer te tellen voor de 24-jarige Armeniër van Shakhtar Donetsk. Dortmund en Liverpool hebben minder geld over voor de spelmaker, waardoor zijn toekomst weleens in de Russische Premjer Liga zou kunnen liggen.

Bekijk hier al onze video's