Transferdagboek 26/06: Bowler, Zidane en Sigurdsson

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 26/06: Bowler, Zidane en Sigurdsson

De naam Josh Bowler zal bij niet veel Nederlanders een belletje doen rinkelen, maar Ronald Koeman is fan van de achttienjarige jongeling. De vleugelaanvaller van Queens Park Rangers zou namelijk dicht bij een overgang naar Everton zijn, zo weet Sky Sports. Bowler moest in 2013 weg bij Fulham, werd opgepikt door QPR en maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal. Koeman zou wel toekomst in hem zien, en is dan ook dolblij dat het derde bod van Everton uiteindelijk geaccepteerd is.

Zidane naar Aláves: het klinkt als een onwaarschijnlijke deal. Toch gaat die er volgens het Spaanse Marca komen, al gaat het hier natuurlijk om Enzo Zidane. De zoon van Real Madrid-trainer Zinedine staat eveneens onder contract bij De Koninklijke, maar kan daar niet op al te veel speeltijd rekenen. De Spaanse nummer negen van het afgelopen seizoen zou op huurbasis uitkomst bieden.

Gylfi Sigurdsson is wel klaar bij Swansea City. De IJslander aast op een transfer en zou volgens Engelse media onlangs zelfs een enorme aanvaring hebben gehad met de clubleiding. De club die het dichtst bij het aantrekken van Sigurdsson zou zijn, is Leicester City. Die club zou naar verluidt veertig miljoen pond (zo'n 45 miljoen euro) voor hem moeten neertellen.

Nog niet zo heel lang geleden was Theo Walcott hét nieuwe wonderkind van de Engelse velden, maar anno 2017 is er van zijn heldenstatus niet veel meer over. Bij Arsenal zit hij tegenwoordig regelmatig op de bank, en hij zou volgens verschillende Engelse media nu een stap binnen de Londense stadsgrenzen kunnen maken. Bij West Ham United is het uitzicht op speeltijd beter voor Walcott, en dat zou met het oog op het WK 2018 een welkom gegeven zijn.

Het Spaanse Sport komt met een wel héél opmerkelijk gerucht. Atlético Madrid zou de komst van niemand minder dan Zlatan Ibrahimovic namelijk wel zien zitten. De Zweed zit vooralsnog zonder contract na zijn seizoen bij Manchester United, waar hij in april een zware knieblessure opliep. Omdat Atlético tot januari geen nieuwe aankopen mag inzetten, zou dat een perfecte match kunnen betekenen, zo is de gedachte in Spanje.

Het is een kwestie van tijd voor Frank de Boer de eerste versterkingen welkom kan heten bij Crystal Palace. Volgens The Mirror willen The Eagles de Nederlandse manager onder meer extra opties geven voor de spitspositie. Palace zou zich bij Manchester City hebben gemeld voor Kelechi Iheanacho, die bij de topclub Sergio Agüero en Gabriel Jesus voor zich moet dulden in de rangorde. De twintigjarige Nigeriaan heeft aan opties geen gebrek. West Ham United en Leicester City gaan namelijk ook voor Iheanacho.

Yaya Sanogo mislukte eerder niet alleen bij Ajax, maar ook bij Crystal Palace. De 24-jarige Fransman staat nu voor een nieuw avontuur. L'Équipe schrijft dat Toulouse de volgende club is die de spits de kans wil geven de ooit zo hoge verwachtingen in te lossen. Met Frankrijk Onder-20 werd Sanogo in 2013 nog wereldkampioen en in diezelfde zomer verkaste hij naar Arsenal. Sanogo bleek het niveau niet aan te kunnen en vertrekt nu dus definitief bij The Gunners, die hem transfervrij laten gaan.

Monchi shopt bij AS Roma in een hogere categorie. Bij Sevilla verdiende de technisch directeur de status van koning van de transfermarkt, waardoor de verwachtingen nu hoog zijn in Rome. De club heeft niet alleen zijn zinnen gezet op Rick Karsdorp, maar ook op Roque Mesa (28) en Mauricio Lemos (21). Dat stelt Marca te weten. De twee hebben zich het afgelopen seizoen bij Las Palmas in de kijker gespeeld. Monchi wilde spelmaker Mesa eerder al naar Sevilla halen. Als een van de meest veelbelovende verdedigers van La Liga zou Lemos overigens ook op het verlanglijstje van Everton staan.

AC Milan toonde zich deze zomer al enorm ambitieus op de transfermarkt door Mateo Musacchio, Ricardo Rodríguez, Franck Kessié en André Silva te halen. De vijfde aanwinst luistert mogelijk naar de naam Hakan Çalhanoglu. Volgens de zaakwaarnemer van de 23-jarige Turk is er serieuze belangstelling. 'Ja, er is contact. Ik wil alleen niet ingaan op de inhoud van de gesprekken', zegt spelersmakelaar Bektas Demirtas ietwat mysterieus tegen RevierSport. Het contract van de aanvallende middenvelder bij Bayer Leverkusen loopt nog tot de zomer van 2019. Het voorbije halfjaar kwam Çalhanoglu niet in actie vanwege een schorsing wegens contractbreuk.

Dan naar Manchester United. De tweede aanwinst van deze zomer - na Victor Lindelöf - is nu echt bijna binnen. Althans, als we het niet altijd even betrouwbare The Sun mogen geloven. Nemanja Matic staat volgens de krant op het punt te tekenen op Old Trafford. Chelsea zou liefst 45 miljoen euro incasseren voor de 28-jarige Serviër, die in het kampioensjaar onder Antonio Conte vaak een basisplaats had bij The Blues.

AS Monaco is niet van plan Kylian Mbappé te laten vertrekken. Een bod van Real Madrid, dat naar verluidt 130 miljoen euro wilde betalen, is door de Monegasken afgewezen. In plaats daarvan wordt geprobeerd de aanvaller te paaien door hem de best betaalde speler van Monaco te maken. Volgens Journal du Dimanche kan de belofte 700 duizend euro per maand gaan verdienen, waar hij nu tachtigduizend euro per maand incasseert. Maar Paris Saint-Germain geeft zich volgens Téléfoot nog niet gewonnen. De Parijse grootmacht zou inmiddels bezig zijn een bod voor te bereiden dat het bod van Real Madrid overtreft: 135 miljoen euro.

RB Leipzig wil Naby Keïta eigenlijk helemaal niet kwijt. Maar de Bundesliga-revelatie van afgelopen seizoen wordt in de verleiding gebracht overstag te gaan. Volgens Bild komt met de tachtig miljoen euro – Liverpool is in de markt – de grens in de buurt. Met een dergelijke afkoopsom zou ook een Bundesliga-record worden gebroken. De 74 miljoen euro die Wolfsburg in 2014 ontving voor Kevin De Bruyne is nog immer de grootste uitgaande transfer.

De transfer van Anthony Modeste naar Tianjin Quanjin dreigt te escaleren. De Franse spits is namelijk zonder medeweten van 1. FC Köln richting China gevlogen voor een medische keuring. Het is een volgende twist in de overgang die eerder door toedoen van zijn zaakwaarnemers Patrick en Etienne Mendy in het honderd dreigde te lopen. De broers hadden namelijk nog zo'n zes miljoen euro geëist van 1. FC Köln, terwijl ze ook al vanuit China waren betaald voor hun diensten. Dat was tegen het zere been van de Duitse club die vrijdag de overgang op de lange baan schoof.

De interesse van Bayern München ten spijt, Julian Brandt speelt ook komend seizoen voor Bayer Leverkusen. 'Zowel mijn buik als mijn hoofd vertelde me dat het moment voor een transfer nog niet gekomen is', vertelde de 21-jarige Duitse international in Kicker. Overigens heeft het er alle schijn van dat van uitstel zeker geen afstel komt. Er zou namelijk al een akkoord zijn tussen Brandt en Bayern over een verhuizing in de zomer van 2018.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.