Transferdagboek 25/07: Benzema, Hooper en Samuel

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 25/07: Benzema, Hooper en Samuel

Een nieuwe spits bij Real Madrid. Volgens Karim Benzema is dat ondanks het vertrek van Gonzalo Higuaín niet nodig. 'We hebben Álvaro Morata en Jesé Rodríguez ook nog. Tel er bij op dat Cristiano Ronaldo en ik ook doelpunten maken', aldus de Franse spits, die het waarschijnlijk ook wel lekker vindt dat de moordende concurrentie zonder transfer ietwat afneemt. Of de clubleiding gehoor zal geven aan de wens is nog maar de vraag.

Waar wel een nieuwe spits gepresenteerd gaat worden, is Norwich City. De Engelsen presenteerden met veel bombarie al Ricky van Wolfswinkel, maar zijn nu ook bijna rond over de komst van Gary Hooper. De goaltjesdief van Celtic zou eigenlijk naar Queens Park Rangers overstappen, maar heeft nu toch de Premier League boven het Championship verkozen. Bij de werkgever van Leroy Fer heeft Van Wolfswinkel dus een concurrent erbij, al zouden de twee ook een duo kunnen gaan vormen.

Heracles Almelo zou volgens het Belgische Het Nieuwsblad geïnteresseerd zijn in Reza Ghoochannejhad. De aanvaller kan bij Standard Luik niet op een basisplaats rekenen en zou om in beeld te blijven bij de nationale ploeg van Iran zijn heil elders willen zoeken.

De spits groeide in eigen land uit tot een held door met de nodige goals bij te dragen aan de WK-kwalificatie. Standard Luik zou eventueel wel bereid zijn de aanvaller op huurbasis af te staan Vanuit Argentinië waaide er al een wensenlijst over naar Barcelona van de nieuwe trainer Gerardo Martino, die vrijdag officieel begint in de Catalaanse hoofdstad, en daarop zouden door de Argentijn drie namen zijn vermeld die hij aan technisch directeur Andoni Zubizarreta heeft doorgegeven.

De 35-jarige Walter Samuel is een van de opvallendste namen op dat lijstje, al spreekt waarschijnlijk in zijn voordeel dat de Internazionale-verdediger ooit speelde voor Newell's Old Boys, inderdaad de oude club van Martino.

Dat geldt nog steeds voor een andere kandidaat, de 24-jarige Santiago Vergini, waar optie nummer drie Julio Dos Santos (30) speelt voor Cerro Porteño. Ook bij die Paraguayaanse club werkte Martino als trainer.

Ondanks twee zeges in de eerste twee speelrondes in Rusland wil Spartak Moskou zich aanvallend versterken en heeft het daarbij de pijlen gericht op Araz Özbiliz. De Armeense oud-Ajacied heeft zich bij Kuban Krasnodar in de kijker gespeeld door in de eerste twee duels twee keer te scoren.

Het armlastige Sporting Lissabon ziet de nodige spelers de deur uit gaan, maar voor de naar PSV vertrokken Stijn Schaars hebben ze iemand op de korrel met ervaring in Nederland. Gerson Magrão (28, foto onder), in 2007 door Feyenoord weggehaald bij Belo Horizonte, staat aan de vooravond van een dienstverband met De Leeuwen.

Magrão heeft geen klagen over internationale ervaring. Na zijn weinig verheffende verblijf bij Feyenoord speelde de Braziliaanse linkspoot onder meer bij Dinamo Kiev, Santos en Figueirense. Bij die laatste club vertrok hij na een conflict met trainer Adilson Batista over de rol van linksback. Dat er voorlopig nog flink aan de mouw wordt getrokken van Gareth Bale, is volgens de Engelse tabloids een understatement. Manchester United heeft al eerder aangegeven de Welshman te zien als een back-up voor Wayne Rooney. Maar ook Real Madrid ziet in de middenvelder een uitstekende kracht. Vooral bij die laatste club zou Tottenham Hotspur 'vrezen' voor een akkoord.

Vrezen is een groot woord, gezien het bedrag dat met een transfer van Bale gemoeid is: om en nabij de honderd miljoen euro. In de afgelopen oefenwedstrijd van Tottenham Hotspur tegen Sunderland (3-1 verlies) was Bale er niet bij door een mysterieuze bilblessure. Volgens de Spaanse kranten reden om aan te geven dat de middenvelder al met zijn hoofd bij een transfer richting Madrid is.

Al met al hopen de Londenaren dat Bale ook komend seizoen gewoon op White Hart Lane speelt. Zeker omdat hij zou moeten zorgen voor de toevoer van bruikbare ballen in de richting van Roberto Soldado (foto). Eerder werd aangegeven dat een transfer van de Valencia-aanvaller onwaarschijnlijk leek, omdat er nog een flink gat zou zitten tussen vraag en aanbod.

Maar Valencia zou wel eens overstag kunnen gaan, nu de hoofdrolspeler zelf heeft aangegeven dat hij maar al te graag bij Tottenham Hotspur zijn carrière wil voortzetten. Valencia-middenvelder Juan Bernat stelde daarbij dat de technische staf er vanuit gaat dat Soldado vertrekt. De club uit de sinaasappelstad heeft wel een deadline gesteld: na zaterdag 3 augustus wil het geen zaken meer doen. Als spits op zoek naar een club waar je tot in den treure kan scoren? FC Porto is de laatste jaren een waar paradijs voor aankomende (top)spitsen gebleken. Afgelopen seizoen liet Jackson Martínez al blijken dat ook hij zich prettig voelde bij de Portugese formatie; in zijn debuutseizoen scoorde hij 26 keer in dertig competitieduels. Voor vele clubs reden om eens te informeren naar de Colombiaan.

Na de miljoenentransfer van Edinson Cavani naar Paris Saint-Germain werd direct de naam van Martínez genoemd bij Napoli. De spits gaf in eerste instantie aan niet bepaald geïnteresseerd te zijn in zo'n snelle transfer, maar Napoli zet er nu toch vaart achter.

Volgens de Italiaanse sportkranten heeft FC Porto een bod van 35 miljoen euro ontvangen op Martínez. De hoofdrolspeler zelf zou daarnaast toch van gedachten zijn veranderd en 'willen luisteren naar iedere geïnteresseerde club'. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Bekijk hier al onze video's