Transferdagboek 24/08: Zaza, Lindegaard en Yarmolenko

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 24/08: Zaza, Lindegaard en Yarmolenko

Eerder deze zomer telde Juventus nog bijna twintig miljoen euro neer voor Simone Zaza, maar de 24-jarige spits lijkt alweer op weg naar de uitgang in Turijn. Volgens Italiaanse media heeft Juventus besloten dat de international mag vertrekken en heeft West Ham United belangstelling getoond in een overname op huurbasis. Zaza kwam eerder uit namens onder meer Sassuolo en Ascoli.

Anders Lindegaard (31) staat volgens Turkse media voor een avontuur bij Besiktas, dat hem wil huren. De Deense doelman komt niet meer voor in de plannen van Louis van Gaal bij Manchester United, waar hij onder meer Sergio Romero, David de Gea en Sam Johnstone voor zich moet dulden. Bovendien staat Victor Valdés ook nog altijd onder contract op Old Trafford. Lindegaard speelt sinds 2010 bij Manchester United en speelde sindsdien negentien competitieduels.

Everton hoopt zich in de laatste week van de transferperiode aanzienlijk te versterken. Manager Roberto Martínez wil op zijn minst nog drie aanwinsten begroeten. Centrumverdediger Ramiro Funes Mori lijkt over te komen van River Plate. Daarnaast wil Martínez nog enkele aanvallende nieuwelingen. Hij denkt aan Adnan Januzaj (Manchester United), Andriy Yarmolenko (Dinamo Kiev) en Bernard (Shakhtar Donetsk).

Een terugkeer van Jonathan de Guzman in de Premier League lijkt aanstaande. Het Italiaanse Sport Mediaset stelt dat Napoli een akkoord heeft met AFC Bournemouth over een huurdeal ter waarde van één miljoen euro. De 27-jarige Oranje-international, die tussen 2012 en 2014 al op huurbasis speelde voor Swansea City toen hij nog eigendom was van Villarreal, mag na een seizoen alweer vertrekken bij de club uit Zuid-Italië en zou vandaag nog moeten beslissen of hij wil verkassen naar de kampioen van het Championship.

Dankzij de aanhoudende interesse van Southampton lonkt ook voor Virgil van Dijk de Premier League. Toen de 24-jarige verdediger zaterdag ontbrak in de wedstrijdselectie van Celtic, barstte de speculatie dan ook weer los in de Britse media. De Schotse kampioen ontkende destijds al dat die absentie ook maar iets te maken had met een transfer. Van Dijk werd slechts gespaard voor de return van de Champions League-play-off tegen Malmö FF. En daar is Van Dijk volgens assistent-manager John Collins 'honderd procent klaar voor'. 'Hij is een belangrijke speler voor ons.'

Mario Balotelli was dat ooit ook voor AC Milan, maar de inmiddels 25-jarige aanvaller was afgelopen seizoen bij Liverpool geen schim van de spits die in het shirt van de Rossoneri nog 30 goals in 54 duels maakte. Zondag werd al bekend dat een terugkeer van Super Mario bij Milan aanstaande was. La Gazzetta dello Sport schrijft nu dat het Italiaanse enfant terrible dinsdag arriveert om zijn medische keuring te ondergaan. Het zou meteen het vertrek van Alessandro Matri betekenen, die voor Lazio zou kunnen tekenen door de blessures van spitsen Miroslav Klose en Filip Djordjevic.

Een aanvalsleider staat volgens de geruchtenmolen ook al tijden bovenaan de verlanglijst van Louis van Gaal. De manager van Manchester United legt de lat echter hoog voor een eventuele nieuwe spits. 'Als hij de beste spits ter wereld is, ja, dan hebben we hem nodig. Maar dat is wat ik al twee maanden zeg', wordt Van Gaal geciteerd in Engelse media. 'Onze prioriteit is om wedstrijden te domineren, niet om aanvallers te kopen', luidt de uitleg van Van Gaal, die tevreden is over de invulling die Wayne Rooney geeft aan de spitspositie. 'We hebben geen spits nodig.'

Wayne Rooney scoorde dit seizoen nog niet. Desondanks is Louis van Gaal er zeker van: Manchester United heeft geen nieuwe spits nodig.
Wayne Rooney scoorde dit seizoen nog niet. Desondanks is Louis van Gaal er zeker van: Manchester United heeft geen nieuwe spits nodig.

Dat Manchester United na het vertrek van Pedro naar Chelsea zijn pijlen op niemand minder dan Neymar richt, is volgens zijn zaakwaarnemer Wagner Ribeiro dan ook niet meer een verzinsel. 'Hij heeft nog een contract voor drie jaar. Barcelona zal er niet aan willen denken hem te verkopen en hij is gelukkig hier.' Ook Barcelona-trainer Luis Enrique denkt er het zijne van. 'Praten over Neymar en andere clubs interesseert mij niet. Ik praat niet over geruchten.'

Toch wordt ook in meer betrouwbare Engelse media gesproken over de komst van Neymar, alleen dan pas over een jaar. De Braziliaan zou het namelijk wel zien zitten om met een grote club als Manchester United zijn kunsten te gaan vertonen in de Premier League. Om ook dit seizoen al ruimer in de aanvallers te zitten heeft Manchester United nog immer een oogje op Sadio Mané. Ronald Koeman heeft zondag gemeld dat er niemand bij zijn Southampton meer zou vertrekken. Maar kan een bod van bijna dertig miljoen euro op de Senegalees daarin verandering brengen?

In de aanhoudende transfersoap rond Kevin De Bruyne is er schijnbaar een nieuwe verhaallijn gekomen. Bayern München zou namelijk contact hebben gehad met de Belgische international, die de laatste weken zo nadrukkelijk in verband werd gebracht met Manchester City. Het kamp De Bruyne zou het initiatief daartoe hebben genomen. Het plan: nog een jaar bij VfL Wolfsburg en dan naar Bayern. Volgens trainer Dieter Hecking blijft Ivan Perisic ondanks een vermeend akkoord met Internazionale ook bij de nummer twee van Duitsland. 'Voor zover ik weet wel.'

Karim Benzema gaat daarentegen wel dit seizoen zijn kunsten vertonen in de Premier League. Althans, in Engeland wordt geopperd dat de Franse international met een privéjet wordt ingevlogen voor een medische keuring in Londen. Dat zou een voorbode moeten zijn voor overgang naar Arsenal. Maar zijn zaakwaarnemer Karim Djaziri spreekt het weer tegen. 'Hij is zeer gelukkig bij Real Madrid en zal ook bij het sluiten van de markt een speler van Real Madrid zijn. Honderd procent zeker. Karim wil helemaal niet vertrekken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.