Transferdagboek 22/08: Wanyama, De Bruyne en Pogba

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 22/08: Wanyama, De Bruyne en Pogba

Southampton-trainer Ronald Koeman verloor eerder deze zomer sterkhouders Nathaniel Clyne (Liverpool) en Morgan Schneiderlin (Manchester United) en daar komt Victor Wanyama bij. Tenminste, als het aan de speler zelf ligt. Sky Sports meldt dat de 24-jarige Keniaan aan de clubleiding om een transfer gevraagd heeft. Onder andere Tottenham Hotspur zou geïnteresseerd zijn in de diensten van de verdedigende middenvelder. Koeman vertelde eerder dat Wanyama niet te koop is. Southampton heeft de intentie om de ongelukkige basisspeler een nieuw contract aan te bieden.

Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat Manchester United wordt gelinkt aan een of andere miljoenentransfer. Vrijdagavond laat kwam The Sun met een even opmerkelijk als weinig geloofwaardig bericht. Een top source van Barcelona zou de Engelse tabloid hebben ingefluisterd dat United-directeur Ed Woodward geheime besprekingen heeft gevoerd met de Catalaanse clubleiding om Neymar naar Old Trafford te halen. Maar dat Barça de Braziliaanse aanvaller na het vertrek van Pedro laat gaan is uitgesloten, aangezien het pas in januari een vervanger kan halen door het transferverbod. Trainer Luis Enrique stelde zaterdag bovendien dat er al een vervanger voor Pedro moet komen.

Bij een hypothetische overgang van Neymar zou ongetwijfeld een duizelingwekkend bedrag horen in de orde van grootte van de 95 miljoen euro die Chelsea volgens The Sun heeft geboden op Paul Pogba. Maar hoewel Juventus daarbij ook nog eens de beschikking zou kunnen krijgen over spelers als Oscar, Willian en Juan Cuadrado gaat De Oude Dame niet overstag, zo weet het doorgaans betrouwbaardere Sky Sport Italia. Dat bevestigt dat er een bod is geweest voor de 22-jarige Fransman, maar dat de nieuwe nummer 10 van Juve onder geen beding mag vertrekken.

Dat is ook de houding die VfL Wolfsburg er lang op nahield als het om de interesse van Manchester City voor Kevin De Bruyne gaat. Inmiddels niet meer. Volgens The Mirror zal de Engelse vicekampioen binnen 48 uur een akkoord bereiken met de nummer twee van Duitsland voor een bedrag ter waarde van circa zeventig miljoen euro. En ook Ivan Perisic lijkt de werkgever van Bas Dost te gaan verlaten. Diverse Italiaanse media stellen dat Wolfsburg een akkoord nadert met Internazionale voor een bedrag van negentien miljoen euro. Uiteraard zou Internazionale de Kroatische buitenspeler dan eerst huren, om de regelgeving van de Financial Fair Play te omzeilen.

AS Roma betaalde een jaar geleden nog een vergelijkbaar bedrag voor Juan Iturbe aan Hellas Verona, maar de Argentijnse rechtsbuiten heeft door de komst van Mohamed Salah en Iago Falqué minder uitzicht op speeltijd dan vorig jaar. Genoa was daarom al geïnteresseerd om Iturbe te huren, maar de 22-jarige linkspoot zag die overgang niet zitten. Fiorentina is mogelijk een beter alternatief, zeker als daar een plek vrijkomt door de naderende terugkeer van Joaquín bij Real Betis. De 34-jarige Spanjaard zou trainer Paulo Sousa daarom zelfs hebben gevraagd om hem niet op te stellen tijdens de competitiestart tegen AC Milan.

Joaquín kruipt vrijwillig in die rol. Daar was in het geval van David de Gea geen sprake van. Het was immers Louis van Gaal die besloot de Spaanse doelman niet op te stellen, omdat de verhalen over een transfer naar Real Madrid de 24-jarige keeper te veel zouden afleiden. Ook zaterdagmiddag zit De Gea weer op de tribune als Manchester United het opneemt tegen Newcastle United. Al lijkt het er op dat hij ook na het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus nog op Old Trafford speelt. 'Wij verkopen De Gea niet', zegt Van Gaal tegen de BBC.

Het betekent dat De Gea na dit seizoen vrij is om te staan en gaan waar hij wil. In 2016 loopt zijn contract af. Ron Vlaar bevond zich deze zomer al in die bevoorrechte positie, maar dat scenario pakte niet uit zoals de Oranje-international had gehoopt. Een knieblessure verstoorde zijn plannen, maar de dertigjarige verdediger lijkt bijna twee maanden na zijn vertrek van Aston Villa nu toch een nieuwe werkgever te hebben gevonden: Southampton. The Daily Star baseert dat nieuws op een bericht van een Italiaanse journalist. Als het inderdaad klopt, rijst de vraag wat dat betekent voor de aanhoudende interesse van Ronald Koeman in Celtic-verdediger Virgil van Dijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.