Transferdagboek 24/07: Guidetti, De Rossi en Salvio

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 24/07: Guidetti, De Rossi en Salvio

Benfica heeft zijn vraagprijs voor Eduardo Salvio bekend gemaakt. De 23-jarige vleugelaanvaller uit Argentinië werd de afgelopen jaren regelmatig in verband gebracht met een transfer naar Manchester United, maar nu zijn het Arsenal, Manchester City en Tottenham Hotspur die geïnteresseerd zijn. Zij moeten echter diep in de buidel tasten, want Benfica verlangt liefst veertig miljoen euro.

Manchester City-manager Manuel Pellegrini liet John Guidetti weten dat hij een kans krijgt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar daarna kocht hij met Stevan Jovetic en Álvaro Negredo twee nieuwe aanvallers. De voormalig Feyenoord-aanvaller, in het seizoen 2011/12 scoorde hij op huurbasis twintig keer in 23 competitieduels, is nu in beeld bij Swansea City. Daar moet hij als back-up dienen voor recordaankoop Wilfried Bony.

We blijven in de Premier League, want Marco van Ginkel lijkt er een geduchte concurrent bij te krijgen. Chelsea heeft namelijk opnieuw een bod uitgebracht op Daniele de Rossi. De woensdag dertig jaar geworden middenvelder zou zijn contract met AS Roma graag verbeterd zien, maar de onderhandelingen verlopen moeizaam. De Romeinen hebben in Kevin Strootman al een vervanger binnen en overwegen een verkoop. Ook AS Monaco zou interesse hebben. De transfer van Gervinho naar AS Roma komt steeds dichterbij. De aanvaller van Arsenal maakt volgens Calciomercato de overstap naar Rome voor een bedrag van circa acht miljoen euro. De onderhandelingen tussen beide clubs verlopen vooralsnog voorspoedig. Zowel Arsenal als Roma verwacht de deal snel rond te hebben.

Ook het huidige salaris van de Ivoriaan vormt geen belemmering voor de overgang naar de Serie A. In Londen strijkt Gervinho zo'n zestigduizend euro per week op. Manager Arséne Wenger is bereid de 26-jarige Gervinho te laten gaan, maar wil daarvoor wel adequate vervanging. Daarover later meer.

Speculatie alom rond Luis Suarez. Arsenal heeft volgens de BBC een opmerkelijk bod uitgebracht: veertig miljoen pond plus één euro (ruim 46 miljoen euro). Bij een bedrag boven de veertig miljoen pond zou Liverpool immers genoodzaakt zijn de belangstelling voor te leggen aan Suarez. Zin heeft het vooralsnog niet, want de werkgever van de Uruguayaan is niet verplicht het bod ook te accepteren. Iets dat dus ook niet lijkt te gaan gebeuren, tenzij er in plaats van die ene euro heel wat meer bijkomt. De reactie uit Liverpool was in ieder geval volstrekt duidelijk. 'Wat roken ze daar bij Arsenal', maakte eigenaar John W. Henry via Twitter zijn veto bekend. Waar Liverpool Suarez niet kwijt wil, krijgt Manchester United herhaaldelijk nul op rekest waar het Cesc Fabregas betreft. Barcelona zou hem niet kwijt willen. Daarop wordt in Manchester gedacht om over te schakelen op niemand minder dan Marco Reus, die het afgelopen jaar bij Borussia Dortmund indruk maakte. De verliezend Champions League-finalist zal de grote Duitse belofte evenwel niet zonder slag of stoot willen laten gaan.

Wie vooralsnog niet in Dortmund actief zal zijn is de Zuid-Koreaan Seung-Woo Ryu. De overgang van de Zuid-Koreaanse aanvaller leek al in kannen en kruiken, maar de Duitsers hebben de transfer voorlopig afgeblazen. Een geldkwestie, all is er nog tot begin september om water bij de wijn te doen vanuit Koreaanse kant.

We besluiten met twee voorheen in Nederland actieve spelers. Atiba Hutchinson zou namelijk op het punt staan om transfervrij naar Besiktas over te stappen, maar ook die overgang is inmiddels van de baan. De Turkse club heeft via een heus statement op de site aangegeven dat de voormalige PSV'er niet naar Besiktas komt.

Sandro Calabro, in Nederland onder meer uitkomend voor ADO Den Haag, FC Utrecht, VVV Venlo en vorig seizoen namens Sparta Rotterdam, staat naar eigen zeggen voor een avontuur in Oekraïne, zo twittert hij zelf dat hij aldaar aan het onderhandelen is. Welke club, dat houdt hij nog even geheim.

Bekijk hier al onze video's