Transferdagboek 21/07: Eriksen, Drogba en Van Persie

Chelsea werd vanwege de blessure van Mickaël Essien, die er een half jaar uit ligt met een kniekwetsuur, al in verband gebracht met meerdere middenvelders, onder wie Scott Parker (West Ham United) en Arturo Vidal (Bayer Leverkusen). Manager André Villas-Boas lijkt zijn zinnen echter gezet te hebben op Lucho González, die Olympique Marseille bij een goed bod mag verlaten. Mogelijk wordt Didier Drogba in deze transfer betrokken, zodat Chelsea ook nog een spits kan halen.

Transferdagboek 21/07: Eriksen, Drogba en Van Persie

Ook Christian Eriksen zou in de toekomst weleens in de Premier League kunnen gaan spelen. De middenvelder van Ajax maakte eerder dit jaar veel indruk tijdens de oefenwedstrijd tussen Engeland en Denemarken, waarna Chelsea en Liverpool interesse toonden. Ook Sir Alex Ferguson zou hevig geïnteresseerd zijn in de jonge Deen. Engelse media melden dat Manchester United een niet te weigeren bod - van naar verluidt dertig miljoen euro - aan het voorbereiden is.

Robin van Persie bereidt mogelijk een vertrek uit Engeland voor. De spits zag deze zomer bijna alle sleutelspelers van Arsenal al in verband gebracht worden met een vertrek uit Noord-Londen, maar staat nu zelf in de belangstelling. En niet van de minste club; Real Madrid zou de aanvaller graag willen verwelkomen. Trainer José Mourinho is ontevreden over Karim Benzema en zou The Gunners een ruil tussen de twee spitsen hebben voorgesteld.

Deze transferperiode zijn Arsenal en Juventus de clubs die voor de meeste geruchten zorgen. La Vecchia Signora liep afgelopen seizoen plaatsing voor Europees voetbal mis en wil zich koste wat het kost revancheren. Een spits van internationale allure moet daarom naar Turijn komen en dat lijkt nu toch echt Giuseppe Rossi te worden. De onderhandelingen leken de laatste week stuk te lopen, maar nu Villarreal zich bij Fiorentina gemeld heeft voor Alberto Gilardino lijkt er toch spoedig een akkoord te komen.

Bekijk hier al onze video's