Transferdagboek 21/01: Centurion, Villa, Neymar & Reina

Met de start van een nieuwe kalenderjaar is ook de transfermarkt in de voetbalwereld weer open. Oftewel: vliegende directeuren, op transfers azende spelers en in de geldbuidel tastende clubs. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 21/01: Centurion, Villa, Neymar & Reina

Guus Hiddink kan naar verluidt binnen afzienbare tijd een Argentijnse middenvelder begroeten. FC Anzhi lijkt de strijd om Adrián Centurion (20) te gaan winnen. Met een transfersom van ruim acht miljoen euro zijn de andere kandidaat-kopers, waaronder FC Porto, afgetroefd. De Argentijnse jeugdinternational heeft met Racing Club pas negentien duels op het hoogste niveau afgewerkt.

Arsenal heeft de oren weer extra gespitst nu in Barcelona de situatie van David Villa veranderd schijnt te zijn. Een vertrek in deze transferperiode werd door zijn club openlijk uitgesloten. Maar de 31-jarige aanvaller zelf heeft volgens de Catalaanse krant Sport nu in gesprek met trainer Tito Vilanova kenbaar gemaakt toch echt in januari nog te willen vertrekken vanwege zijn sombere perspectieven bij Barcelona.

Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren van Arsenal, dat heel graag wat schotkracht wil toevoegen aan de selectie. De Londense club zal ongetwijfeld niet de enige club zijn die de Spanjaard onderdak wil bieden.

Als we het toch hebben over Barcelona en aanvallers. De Catalaanse grootmacht dreigt namelijk Neymar (foto) mis te lopen. De Braziliaanse aanvaller van Santos, die in 2014 naar Camp Nou zou gaan verkassen, heeft ertoe bijgedragen dat Bayern München in beeld is gekomen als de eerste Europese bestemming voor Neymar.

De reden voor deze opvallende is de aanstelling van Josep Guardiola. 'Hij is een grote trainer. Hopelijk mag ik op een dag met hem samenwerken', zegt Neymar over de Spaanse trainer die komende zomer in Beieren zijn carrière weer oppakt. Harry Redknapp hoopt bij Qeens Park Rangers zijn bijnaam Harry Houdini eer aan te doen en te ontkomen aan degradatie. Die ontsnapping moet tot stand gaan komen door het halen van de nodige nieuwe spelers. Waar Loïc Rémy al binnen werd gehengeld voor een kleine tien miljoen euro, is volgens The Daily Mail de volgende op het lijstje Florent Malouda.

De Franse middenvelder is bij Chelsea op een zijspoor geraakt. Hij maakte nog geen minuut dit seizoen en moet inmiddels zelfs meetrainen met de beloftenploeg. Voor een overstap naar het eveneens Londense QPR moet Malouda wel genoegen nemen met een flinke salarisverlaging. Mocht het financiële motief prevaleren, dan kan hij voor de Russische clubs Zenit Sint-Petersburg of Rubin Kazan gaan. Ook die clubs hebben Malouda op de korrel.

Waar Arsène Wenger inmiddels zelf ook onderdeel is van het geruchtencircuit (zie onderstaande alinea's) worden nog altijd de nodige spelers aan Arsenal gelinkt. Een en ander is logisch aangezien de Franse coach al aankondigde flink met euro's te willen gaan smijten.

Een van de genoemde spelers is Victor Wanyama (foto), de 21-jarige Keniaan die dit seizoen zijn naam op de mondiale voetbalkaart zette door te scoren tijdens de 2-1 overwinning van Celtic op de Catalaanse grootmacht. Snel handelen is wel gevraagd. Martin Jol zou Wanyama als een perfecte vervanger van Moussa Dembélé bij Fulham zien. Nu Wesley Sneijder definitief voor Galatasaray heeft gekozen, blijft er met Kaká nog één vaste gast over in ons dagboek. De dertigjarige Braziliaan is nog altijd hét onderwerp van gesprek in de toonaangevende sportkranten in Italië en Spanje. Met het WK 2014 in Brazilië in aantocht wil Kaká nog een keer vlammen.

Nadat Marca naar buiten bracht dat Real Madrid een prijskaartje van 25 miljoen euro om de nek van de overbodige Kaká heeft gehangen, heeft Los Angeles Galaxy de hoop op een transfer opgegeven. Gazzetta dello Sport meldt dat AC Milan wel een poging wil wagen. De verloren zoon moet voor een huurperiode van 24 maanden terugkeren in San Siro.

In 2009 vertrok Kaká na zes succesvolle seizoenen bij Milan, dat 65 miljoen euro kreeg voor zijn sterspeler. In Santiago Bernabéu kwam hij onder trainer José Mourinho echter nooit tot volle bloei.

Om de onderhandelingen soepel te laten verlopen zou vice-voorzitter Adriano Galliani van Milan hebben geëist dat Kaká vijf miljoen euro inlevert op zijn riante jaarsalaris van bijna dertien miljoen. Eerder toonde de 85-voudig international al zijn bereidheid om water bij de wijn te doen. Het geeft alleen maar meer aan hoe groot de wil van Kaká (foto onder) is om weer aan spelen toe te komen en zo in beeld te blijven voor de Braziliaanse nationale ploeg. Mocht Kaká geen haalbare kaart blijken voor Milan, dan is Queens Park Rangers-middenvelder Adel Taarabt volgens Italiaanse media een goedkoper alternatief. De 23-jarige Marokkaan heeft een aflopend contract op Loftus Road en staat door zijn sterke spel ook op de lijstjes bij Chelsea, Manchester United en Real Madrid.

Ook Mario Balotelli wordt nog altijd in verband gebracht met AC Milan, maar met een vraagprijs die nog enkele miljoenen hoger ligt dan die van Kaká lijkt het uitgesloten dat een verhuizing van Manchester naar Milaan aan de orde is. Volgens The Guardian spreken City en Milan maandag echter met elkaar. Een verhuur tot het einde van het seizoen zou een uitweg kunnen bieden.

Milaan is met het vertrek van Sneijder bij Inter en alle geruchten rondom stadgenoot AC Milan weliswaar voor even de voetbalhoofdstad van Europa, ook in Brussel gebeurt er rond lijstaanvoerder Anderlecht een hoop.

De twee Argentijnse sterspelers Lucas Biglia en Matías Suárez azen al tijden op een transfer. Biglia zal begin deze week het vliegtuig nemen vanuit zijn vaderland en zich melden in de Belgische hoofdstad, waar hem een sanctie wacht omdat hij wekenlang onbereikbaar was.

De terugkeer van Biglia valt samen met het vertrek van Suárez maar München, waar hij voor de derde keer in ruim een halfjaar tijd zal worden gekeurd door CSKA Moskou. Eerder ketste een transfer naar CSKA nog af vanwege de slepende knieblessure waar Suárez mee kampt. In Spanje blijft de opvolging van Víctor Valdés de gemoederen bezighouden. Zoals eerder gemeld, is Manchester United-doelman David de Gea topfavoriet om bij Barcelona te gaan keepen. Ook Liverpool-sluitpost Pepe Reina (op de foto met De Gea) wordt nu genoemd. Hij zou echter ook in beeld zijn bij United als opvolger voor De Gea, terwijl Barcelona volgens Engelse media een bod van twaalf miljoen euro bij Chelsea zou hebben neergelegd om de nu nog aan Atlético Madrid verhuurde Thibaut Courtois over te nemen.

We sluiten af met een gerucht dat The Daily Mirror dit weekend de wereld in bracht. Nu Josep Guardiola voor Bayern München heeft getekend, zou Arsène Wenger de voornaamste kandidaat zijn om vanaf volgend seizoen bij Paris Saint-Germain aan de slag te gaan. In Parijs zou een driejarig contract ter waarde van 35 miljoen euro op hem liggen te wachten.

PSG-eigenaar Nasser Al Khelaifi kent Wenger nog van zijn tijd als analist bij de Arabische tv-zender Al Jazeera. PSG-trainer Carlo Ancelotti zou worden betrokken in de deal en aan de slag gaan bij Arsenal in de door hem zo geliefde Premier League. Tussen 2009 en 2011 werkte Ancelotti al in Engeland als manager van Chelsea. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images.

Bekijk hier al onze video's