Transferdagboek 20/07: Zlatan, Cesc, Coentrão en Rami

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 20/07: Zlatan, Cesc, Coentrão en Rami

Hoewel de tabloids over elkaar heen rollen om vooruit te lopen op een vertrek van Zlatan Ibrahimovic bij Paris Saint-Germain, is een transfer volgens zijn trainer niet aan de orde. Laurent Blanc hoopt ook zijn andere sterkhouders in Parijs te houden.

'De geruchten over Zlatan zullen door blijven gaan totdat de transferperiode erop zit. Dat is ook het geval bij Thiago Silva. Maar ik ben er zeker van dat Ibrahimovic wil blijven. Dat is wat hij mij verteld heeft. Hij kan wel degelijk samenspelen met Cavani. Ook over het aanblijven van Marco Verratti heb ik geen twijfels. Wat mij betreft is hij een belangrijk onderdeel van PSG.'

Hoewel Barcelona al het etiket 'Niet te koop' op het voorhoofd van Cesc Fabregas heeft geplakt, blijft Manchester United het proberen. Het bod is inmiddels verhoogd naar veertig miljoen euro. Nu is het wachten op de reactie vanuit Catalonië. Als het aan Robin van Persie ligt wordt hij in ieder geval herenigd met de Spanjaard, met wie hij jaren voor Arsenal uitkwam. 'Natuurlijk hoop ik dat Cesc komt, hij is een ware topspeler.'

Ook over de toekomst van Fabio Coentrão wordt veel gespeculeerd. De linksback zou volgens Marca dicht bij een vertrek uit Madrid zijn. Real zou al met AS Monaco en Benfica, de club van wie hij ooit voor dertig miljoen euro werd gekocht, gesproken hebben. Oscar Cardozo staat op het punt de overstap van Benfica naar het Turkse Fenerbahçe te maken. De transfer hangt al de gehele zomer in de lucht, maar lijkt er nu nog toch van te komen. De goaltjesdief, in de voorbije jaren kwam hij in Portugal tot 105 goals in 160 duels, moet vijftien miljoen euro kosten.

Die vijftien miljoen euro is vijf miljoen minder dan het bedrag dat PSV, na het vereffenen van de nodige bonussen, gaat overhouden aan de transfer van Kevin Strootman. 'Wij volgden hem ook', geeft Adriano Galliani, technisch directeur van AC Milan, toe. 'Maar wij hadden geen twintig miljoen euro. AS Roma heeft een geweldige slag geslagen, hij is een topspeler', vertelde de bestuurder alvorens hij aankondigde dat AC Milan op de transfermarkt niet al te actief meer zal zijn.

Dan een uitstapje naar ons eigen land. PEC Zwolle won onlangs met 3-2 van Werder Bremen en in dat duel heeft Youness Mokhtar indruk gemaakt. De club uit de Bundesliga gaat hem in de gaten houden de komende tijd. De 21-jarige aanvaller heeft nog een contract tot medio 2015 en wordt ook gevolgd door de nodige Eredivisieclubs. Het begint steeds duidelijker te worden dat de beoogde defensieve versterkingen niet te koop zijn. Thiago Silva mag zoals gezegd onder geen beding weg bij Paris Saint-Germain, terwijl ook David Luiz niet mag vertrekken bij Chelsea. Voor Barcelona reden om de interesse te verleggen naar iemand anders: Daniel Agger.

De Deense verdediger van Liverpool werd begin deze zomer al op de lijstjes van Barcelona genoteerd als mogelijke versterking, maar dat betrof een lange waslijst aan mogelijkheden. Maar die lijst is volgens de Engelse én Spaanse media flink geslonken. Toch is het afwachten geblazen, nu Barcelona zonder trainer zit.

Pepe Reina komt zo nu en dan even voorbij in deze rubriek, maar lijkt hier na vandaag voorlopig niet meer terug te keren. De doelman moet er rekening mee houden dat hij dit seizoen zijn basisplek verliest aan aankoop Simon Mignolet, die eind juni werd gekocht van Sunderland. Sindsdien werd de Spanjaard met meerdere clubs in verband gebracht.

Maar nu is er vanuit Italië concrete interesse van zijn oude trainer, Rafael Benítez. De oefenmeester is sinds deze zomer de eindverantwoordelijke bij Napoli en wil oude tijden laten herleven. Benítez kende hoogtijdagen bij Liverpool, waar hij met Reina een zeer betrouwbare sluitpost had. Naar verluidt gaat Napoli de doelman huren.

De kans is groot dat de toekomst van Adil Rami in Italië ligt. Eerder werd al duidelijk dat Napoli gecharmeerd is van de verdediger van Valencia. Maar de strijd om zijn handtekening is nog niet gestreden, nu ook AS Roma te kennen heeft gegeven dat de Fransman een uitstekende toevoeging voor de laatste linie zou zijn.

Dat Rami zich al klaar maakt voor een vertrek wordt steeds duidelijker. De verdediger zou zelfs al hebben aangegeven dat hij liever niet meer in actie komt voor Valencia, aangezien dat de kans op blessures zou vergroten.

Bekijk hier al onze video's