Transferdagboek 18/1: Candreva, Kjær en Mandzukic

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Volgens Tuttosport is Juventus wanhopig om Antonio Candreva aan te trekken. De Italiaanse international wordt in Turijn beschouwd als de ideale versterking voor het middenveld. Probleem is alleen dat zijn club Livorno naast een geldbedrag ook een vervangende speler terug wil hebben. In dat licht bezien heeft Genoa betere papieren, omdat die club Alberto Zapater in de transfer zou willen betrekken.

Transferdagboek 18/1: Candreva, Kjær en Mandzukic

Engelse media blijven speculeren op aanvallende versterking voor Arsenal. Mario Mandzukic lijkt favoriet voor een transfer naar Londen. Arsenal deed al eerder zaken met diens club Dinamo Zagreb, toen Eduardo da Silva de overstap maakte naar The Gunners. Dinamo verklaarde eerder geen spelers te willen verkopen, maar liet kort daarop toch Dejan Lovren naar Olympique Lyon vertrekken.

Simon Kjær (foto) heeft zich in de belangstelling gespeeld van Engelse topclubs. Zijn Italiaanse werkgever Palermo zou met Tottenham Hotspur onderhandelen over een transfer van de Deense international. De twintigjarige verdediger zou ook op scoutinglijstjes staan bij Manchester City, Manchester United en Liverpool.

Lille wil Younes Kaboul terughalen naar Frankrijk. De 24-jarige verdediger trok in 2007 met hoge verwachtingen naar Tottenham Hotspur, maar hij is inmiddels aan zijn tweede seizoen bezig bij degradatiekandidaat Portsmouth. Voor die financieel noodlijdende club zou een verkoop van Kaboul erg belangrijk kunnen zijn. Naar verluidt wil Lille liefst tien miljoen euro neertellen voor de verdediger. Naast het transferdagboek is meer informatie te vinden in het Dossier Transfers, waarin onder andere een overzicht te vinden is van de transfers van de Eredivisieclubs.

Bekijk hier al onze video's