Transferdagboek 17/08: Arnautovic, Götze en Nasri

De transfermarkt is officieel geopend. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 17/08: Arnautovic, Götze en Nasri

Samir Nasri is verwoed op zoek naar de uitgang van het Emirates Stadion. De middenvelder van Arsenal kreeg in het uitduel met Newcastle United (0-0) een kwetsend liedje te horen van de meegereisde fans van The Gunners. De Fransman hoorde dit vanaf de tribune, omdat hij buiten de selectie was gelaten vanwege de transferperikelen waarin hij zit. Manchester City wil hem graag aan zich binden.

'Ik ga de club verlaten met een bitter en boos gevoel in mijn hart', zou Nasri geschreven hebben op Facebook. 'Ik was zeer teleurgesteld in de supporters afgelopen weekeinde. Ik ben nog steeds een Arsenal-speler, maar zal snel vertrekken.'

Via een ander sociaal medium, Twitter, maakte Nasri echter alweer gehakt van dat bericht: 'Om even wat dingen duidelijk te maken: ik heb geen Facebook-account, dus ik heb nooit gezegd dat ik zal vertrekken met een bitter gevoel. Iemand heeft dit gepost met een fake-account', twitterde Nasri.

Arsenal kreeg ook goed nieuws. Spits Moussa Sow van Lille wil snel weer samenspelen met Gervinho. De Ivoriaan maakte eerder de overstap van de Franse kampioen naar de Londenaren. 'Ik wil spelen bij Arsenal', laat de aanvaller, die vorig seizoen twintig keer doel trof in 29 competitiewedstrijden voor Lille, aan duidelijkheid niets te wensen over. De Senegalees staat eveneens in de belangstelling van Real Madrid, maar prefereert de Engelse competitie boven de Spaanse.

Fred Rutten wil bij PSV graag een spits en daarom is het verrassend dat hij is uitgekomen bij Marko Arnautovic. De Oostenrijker komt namelijk doorgaans beter tot zijn recht vanaf de flanken dan in de punt van de aanval.

Bij Werder Bremen zit het recalcitrante talent op een doodlopende weg; hij mag vertrekken. Onder Rutten debuteerde Arnautovic bij FC Twente in het betaalde voetbal. Vooralsnog is de huidige coach van PSV een van de weinigen die erin slaagde de knikker in diens hoofd stil te leggen.

Aan de hand van Mario Götze kent Borussia Dortmund een fantastische seizoensstart, terwijl Bayern München alle behalve indruk maakt. Niet geheel toevallig werd de begaafde en uiterst talentvolle middenvelder gelinkt aan Der Rekordmeister. De club staat erom bekend de beste spelers te kopen van de ploeg die hen het jaar ervoor de titel heeft afgesnoept. Ditmaal lijkt het loos alarm. Götze wil lekker in Dortmund blijven en Borussia voelt geen financiële en al helemaal geen sportieve noodzaak de middenvelder te verkopen.

Bekijk hier al onze video's