Transferdagboek 1/7: Schweinsteiger en Van der Vaart

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. José Mourinho wil na Angel Di María nog een middenvelder naar Real Madrid halen. Volgens het Duitse ARD heeft de topclub zijn zinnen gezet op Bastian Schweinsteiger, die dit seizoen veel indruk maakte bij Bayern München.

Transferdagboek 1/7: Schweinsteiger en Van der Vaart

Spaanse media speculeren over een transferbedrag van meer dan vijftig miljoen euro, maar Der Rekordmeister heeft al laten weten dat het niet van plan is om Schweinsteiger deze zomer te verkopen aan De Koninklijke.

De eventuele komst van Schweinsteiger zorgt ervoor dat de kansen op speelminuten voor Rafael van der Vaart (foto onder) slinken, maar de middenvelder zou zijn loopbaan ook in de Premier League kunnen vervolgen.

Roy Hodgson, de nieuwe trainer van Liverpool, wil Van der Vaart als eerste grote aankoop. Maar volgens The Daily Mail heeft ook Manchester United nog altijd interesse om de voormalig Ajacied over te nemen van Real Madrid.

Het gedegradeerde Portsmouth gaat deze zomer leeglopen vanwege de financiële problemen. Nadir Belhadj en Kevin-Prince Boateng, beiden actief op het WK in Zuid-Afrika, zijn de eerste twee die de noodlijdende club kunnen verlaten.

Corriere dello Sport meldt dat Lazio het duo aan zijn selectie wil toevoegen, zodat de club uit Rome weer aansluiting vinden bij de Italiaanse subtop. Een bod van zeven miljoen euro werd echter afgewezen.

Ook al werd Denemarken al in de groepsfase van het WK naar huis gestuurd, Simon Kjær maakte in Zuid-Afrika veel indruk. VfL Wolfsburg-trainer Steve McClaren wil de verdediger graag overnemen van Palermo en heeft daar liefst 16 miljoen euro voor over en algemeen directeur Walter Sabatini van de Sicilianen meldde Reterete 24 al dat hij snel een akkoord verwacht. Manchester United en Tottenham Hotspur houden de ontwikkelingen in de gaten, want zijn ook geïnteresseerd.

Bekijk hier al onze video's