Transferdagboek 17 juni: Berg, Diarra en Gattuso

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. De fax die Real Madrid de deur heeft uitgedaan met spelers die de club mogen verlaten, is voer voor speculatie. Juventus zou de naam Mahamadou Diarra op het lijstje hebben omcirkeld. Coach Ciro Ferrara is volgens La Gazzetta dello Sport een fan van de Malinese middenvelder. Fabio Cannavaro, die eerder al overstapte van Real naar Juve, heeft een positief advies afgegeven over Diarra.

Transferdagboek 17 juni: Berg, Diarra en Gattuso

Arjen Robben is volgens de NOS op weg naar Tottenham Hotspur. Des te opvallender is het dat de Londense club ook sterk geïnteresseerd is in Stewart Downing. De Engelse international speelt op dezelfde positie als Robben. Downing zal waarschijnlijk een stuk goedkoper zijn dan de Nederlander. Hij degradeerde met zijn club Middlesbrough uit de Premier League.

Manchester City heeft dan wel geen fax verstuurd, verschillende overbodige spelers van The Citizens duiken op in het geruchtencircuit. Zo zou Fulham wel willen inlijven. De Braziliaan speelde de tweede seizoenshelft al op huurbasis voor Everton. Manchester City zou daarnaast een eerste bod van Sporting Lissabon op de Ecuadoriaanse aanvaller Felipe Caicedo hebben afgewezen. Tot slot zou de Braziliaanse international Elano zelf willen vertrekken. Zijn zaakwaarnemer vindt hem bij uitstek bij Juventus passen.

De overstap van Carlo Ancelotti van AC Milan naar Chelsea, zorgt ervoor dat veel spelers van de Italiaanse club worden gelinkt aan de nieuwe werkgever van de coach. Gennaro Gattuso doet geen moeite de berichten tegen te spreken. 'Chelsea is een grote club en ik heb altijd prima samengewerkt met Ancelotti', wordt Rino geciteerd door The Daily Mirror. 'Hij is als een tweede vader voor me.'

De drie goals van Marcus Berg voor Jong Zweden tegen de beloftes van Wit-Rusland (5-1) hebben de spits van FC Groningen een topnotering opgeleverd in de scoutingboekjes van grote Europese clubs. FotbollsExpressen meent te weten dat Arsenal, Chelsea, Liverpool en Manchester United azen op Berg. Het Spaanse El Mediterraneo meldt dat Villarreal de verrichtingen van de Zweed nauwgezet volgt.

Bekijk hier al onze video's