Transferdagboek 16/06: El Shaarawy, Anzhi en Nani

Het seizoen is ten einde, waardoor het de transferperikelen zijn die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 16/06: El Shaarawy, Anzhi en Nani

Geen basisplaats voor Stephan El Shaarawy vanavond bij Italië. Bondscoach Cesare Prandelli voerde als uitleg aan dat de aanvaller van AC Milan gebukt gaat onder de transfergeruchten. El-Shaarawy kende een matige tweede seizoenshelft en Milan zou bereid zijn hem elders onder te brengen. Prandelli maakt zich geen zorgen en wil de jongeling helpen. 'Hij moet zijn batterij opladen, dan staat ie spoedig weer op het veld.'

Pierre-Emerick Aubameyang, Freddy Guarín, Roberto Soldado: ze werden de laatste dagen allemaal in verband gebracht met FC Anzhi. Reden voor de club van trainer Guus Hiddink om via het officiële perskanaal van de club te melden dat daar allemaal niets van waar is. Anzhi is het zat met allerlei namen te worden geconfronteerd die uit de lucht gegrepen zijn. Om daar aan toe te voegen dat het noemen van deze namen invloed heeft op de transfersom. Zijn de betreffende spelers dan toch in beeld, soms?

Nani heeft nog een contract voor een jaar bij Manchester United. Van een verlenging van de verbintenis zal geen sprake zijn, dus lijkt een vetrek deze zomer annemelijk. Nani wil goed nadenken over zijn toekomst. Een terugkeer naar Portugal ziet-ie niet zitten en op namen van andere clubs wil-ie niet ingaan. Of toch? De buitenspeler zou graag samen spelen met zijn landgenoot João Moutinho. Laat die nu onlangs naar AS Monaco getransfereerd zijn. Het heeft veel weg van een open sollicitatie van Nani.

Wesley Sneijder heeft nog maar eens aangegeven een hereniging met trainer José Mourinho bij Chelsea uit te sluiten. In gesprek met het Turkse Milliyet geeft de 29-jarige spelmaker aan zijn doorlopende contract te respecteren. 'Ik heb een speciale relatie met José, maar ik kan niet vertrekken bij Galatasaray. Ik krijg zo veel waardering van de supporters, dat ik ze dat op een of andere manier moet terugbetalen. Een vertrek is op dit moment totaal niet aan de orde. Het zou ook wel heel makkelijk zijn om nu al uit Turkije te vertrekken. Ik ga hier vechten voor mijn plek.' Luis Suarez is wel hard bezig om een vertrek te forceren. De 26-jarige Uruguyaan heeft zichzelf onmogelijk gemaakt bij Liverpool door in april Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic in zijn arm te bijten en wordt al de gehele transferzomer in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid.

Zelf heeft Suarez wel oren naar een verhuizing naar Spanje. 'Als je een achtjarig jongetje vraagt voor welke club hij later wil voetballen, noemt hij de namen van Barcelona en Real Madrid. Het zijn grote clubs en elke speler wil daar wel voetballen', aldus de voormalige aanvaller van Ajax, die niet denkt dat Liverpool een probleem zal maken van een vertrek.

'Als een club mij wil kopen, moet Liverpool naar dat aanbod luisteren. Wat ik wil is erg belangrijk. En als een speler zegt dat hij verandering nodig heeft, dan moet een club daar naar luisteren. Ik zal Liverpool nooit vergeten, maar ik wil worden bekritiseerd vanwege mijn spel. Dat is waarom ik het in de Premier League niet langer uithoud.'

Door naar Isco, die eveneens in de belangstelling van De Koninklijke staat. De 21-jarige sterspeler van EK-finalist Jong Spanje hoopt spoedig een nieuwe werkgever te hebben. 'Over een week neem ik een besluit over mijn toekomst. Wordt het City of Madrid? Dat kan ik niet zeggen. Wel weet ik dat Pellegrini (onlangs aangesteld bij Manchester City, red.) een geweldige trainer is…', aldus Isco, die in zijn contract bij Málaga een gelimiteerde afkoopsom van veertig miljoen euro heeft staan. De geruchten dat Robinho definitief terugkeert naar zijn vaderland Brazilië worden steeds hardnekkiger. De aanvaller moet bij Santos de opvolger van de naar Barcelona vertrokken Neymar worden. Dat de Braziliaanse club hem graag wilde, was al bekend. Maar volgens Braziliaanse media wil ook zijn club AC Milan meedenken over een transfer van de international.

Volgens meerdere Zuid-Amerikaanse bronnen zou Adriano Galliani zondag op het vliegtuig naar Brazilië stappen om de gesprekken over een transfer te starten. In januari wilden de Italianen nog tien miljoen voor de Braziliaan ontvangen; nu zou zeven miljoen euro al genoeg zijn voor Santos om Robinho in te lijven.

Óscar Cardozo had er stiekem al rekening mee gehouden dat hij zijn carrière ging voortzetten in Turkije. De aanvaller van Benfica wil weg bij de Portugese topclub en was al persoonlijk rond met Fenerbahçe. Maar het prijskaartje wat om de nek van de dertigjarige spits hangt is de Turkse topclub ietwat te gortig.

Naar verluidt wilde Fenerbahçe ongeveer tien miljoen euro uitgeven voor de Paraguayaan, maar dat bod is door Benfica snel afgewezen. De Portugezen willen ten minste vijftien miljoen euro zien voor hun spits. Het verschil van vijf miljoen euro is nu onoverbrugbaar; Benfica heeft inmiddels al via een officieel statement laten weten dat er op dit moment met geen enkele club onderhandelingen zijn over Cardozo.

Samuel Eto'o hoeft om financiële redenen niet weg bij FC Anzhi. De Kameroener verdient per jaar zo’n twintig miljoen bij de club waar Guus Hiddink trainer is, maar geniet inmiddels interesse van Besiktas. Toch is het iemand gelukt om de aanvaller te laten luisteren naar het ambitieuze plan van de Turkse club.

Ronaldinho gaf al aan Brazilië niet te willen verlaten, maar Eto'o heeft naar verluidt een principe-akkoord bereikt met Serdal Adali. Adali is in de race om het presidentschap van Besiktas, en zegt nu dat Eto’o aan de selectie zal worden toegevoegd als hij gekozen wordt tot president van de club. Welk bedrag per jaar in dat geval op de bankrekening van de Kameroener wordt gestort, is niet bekend.

Bekijk hier al onze video's