Transferdagboek 14/1: Van Buyten, Nedved en Love

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Daniel Van Buyten heeft al enkele keren aangegeven dat hij zijn aflopende contract met Bayern München verwacht te verlengen, maar nog altijd heeft hij zijn handtekening niet gezet. Volgens Tuttosport reden voor Lazio om de centrale verdediger naar Rome te willen halen, het liefst al deze winter. Namens Der Rekordmeister liet technisch directeur Christian Nerlinger echter weten dat er deze winterstop niemand meer mag vertrekken uit München.

Transferdagboek 14/1: Van Buyten, Nedved en Love

Afgelopen zomer was hij al een van de potentiële nieuwe spitsen, maar Hamburger SV koos destijds voor Marcus Berg van
FC Groningen. Bild weet nu dat Vágner Love (CSKA Moskou) opnieuw in de belangstelling staat van de huidige nummer vier in de Bundesliga. De 26-jarige spits speelt sinds september op huurbasis voor Palmeiras, waar hij vijf keer scoorde in twaalf duels, maar zou graag de overstap maken naar Die Rothosen.

AS Cannes speelt op dit moment in de derde divisie van Frankrijk, maar wil zo snel mogelijk naar de Ligue 1. Les Dragons Rouges legden daarom aan het begin van dit jaar Jan Koller voor anderhalf jaar vast en hebben nu ook Pavel Nedved (foto) benaderd. De landgenoot van Koller hing afgelopen zomer zijn voetbalschoenen aan de wilgen, maar volgens l'Equipe denkt Cannes een goede kans te maken op hereniging van de Tsjechen aan de Côte d'Azur.

Naast het transferdagboek is meer informatie te vinden in het Dossier Transfers, waarin onder andere een overzicht te vinden is van de transfers van de Eredivisieclubs.

Bekijk hier al onze video's