Transferdagboek 14/07: Valdez, Podolski en Cruijff

De transfermarkt is geopend en dus wemelt het van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 14/07: Valdez, Podolski en Cruijff

Terwijl Demy de Zeeuw na het trainingskamp in Oostenrijk de gelegenheid kreeg om in Amsterdam zijn verhuizing naar Moskou verder af te handelen, speurt zijn club Spartak Moskou naar nieuwe spelers. Vooral een aanvaller staat hoog op het verlanglijstje.

Technisch directeur Valeri Karpin heeft meer ijzers in het uur. Ondanks een contract tot medio 2013 wil Nelson Valdez weg bij Hércules Alicante. Een jaar voetballen in de Segunda Divsión ziet de Paraguayaan niet zitten. De Spaanse club kan de vijf miljoen transfersom bovendien goed gebruiken.

Maar behalve Valdez denkt Spartak Moskou ook aan Lukas Podolski. De Duitse international sprak in Oostenrijk al met Karpin over een verhuizing van 1. FC Köln naar de Russische topclub, dat hem een kans biedt zich weer te laten zien op het Europese podium.

Ook CSKA Moskou richt zich ogenschijnlijk op de Duitse markt om de voorhoede te versterken. De 31-jarige Ivica Olic zou al een principeakkoord hebben bereikt over een terugkeer naar de club, waar hij vanaf 2003 vier jaar speelde. De aanvaller van Bayern München kan voor drie jaar tekenen in de Russische hoofdstad.

Anzhi Makhachkala is vaste prik in dit dagboek. De Dagestaanse club weigert zich bescheiden op te stellen en mengt zich met een gerust hart in de strijd om bijvoorbeeld Neymar. Nu zien ze bij de nummer vijf van Rusland wel iets in Ganso, de Braziliaanse spelmaker van Santos.

FK Rostov timmert ook aan de weg, maar richt zich daarbij niet zozeer op de spelersmarkt. De Russische nummer veertien wil degradatie voorkomen met de deskundigheid van grootheden uit het voetbal. Johan Cruijff kan een uitnodiging tegemoet zien voor het delen van zijn kennis, terwijl Hristo Stoichkov de beoogd nieuwe technisch directeur is.

'Ja, ik probeer ze te polsen', zei Rostov-manager Yuri Belous. 'Het tweede gesprek met Stoichkov gaat plaatsvinden, net zoals het derde, het vierde en het vijfde.'

Bekijk hier al onze video's