Transferdagboek 12/11: Diego Costa, Motta en Lichtsteiner

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 12/11: Diego Costa, Motta en Lichtsteiner

Thiago Motta lijkt aan zijn laatste maanden bezig te zijn bij Paris Saint-Germain. De 34-jarige verdedigende middenvelder, geboren in Brazilië maar international van Italië, is in het bezit van een aflopend contract. 'Ik denk echt niet dat we gaan verlengen', zegt zijn zaakwaarnemer Alessandro Canovi in gesprek met RadioGoal24.

We blijven in Italië, waar Internazionale en AC Milan strijden om de komst van Roger Guedes. De twintigjarige rechtsbuiten maakt momenteel furore bij Palmeiras. Voor ongeveer vijftien miljoen euro is hij daar op te halen. Ook Barcelona heeft interesse. 'AC Milan en Inter volgen hem nadrukkelijk, maar er ligt nog geen bod. Ook Barcelona heeft belangstelling', aldus César Bottega, agent van de aanvaller, in de Italiaanse media.

Chelsea wil er in januari alles aan doen om Marco Verratti te verleiden tot een verhuizing naar Engeland. De kleine spelmaker staat bovenaan het lijstje van manager Antonio Conte. Volgens Mediaset kan Paris Saint-Germain een bod van vijftig miljoen euro plus Cesc Fàbregas verwachten.

Waar Fàbregas mag vertrekken, geldt dat zeker niet voor Diego Costa. De spits werd afgelopen zomer nog in verband gebracht met een terugkeer naar Atlético Madrid, maar inmiddels is een vertrek wat betreft Chelsea uitgesloten. Sterker nog, de club wil de 28-jarige goalgetter belonen met een sterk verbeterd contract, schrijft The Daily Mirror.

Barcelona is in de zoektocht naar een rechtsback uitgekomen in Turijn. Stephan Lichtsteiner komt door de komst van Daniel Alves, die uitgerekend overkwam van Barça, niet veel aan spelen toe bij Juventus. De Spaanse landskampioen hoopt daarvan te profiteren door de Zwitser naar Spanje te halen, meldt La Gazzetta dello Sport. Inter-target Aleix Vidal mag vertrekken zodra Barcelona een nieuwe rechtsback heeft aangetrokken.

We sluiten af met de geruchtenstroom rond Memphis Depay. De aanvaller komt bij Manchester United niet aan de bak, maar heeft de clubs voor het uitzoeken. Calciomercato meldt dat Juventus, AC Milan en AS Roma de 22-jarige linksbuiten naar de Serie A willen halen, The Daily Telegraph schrijft dat het Everton van manager Ronald Koeman de ex-PSV'er op huurbasis juist een nieuwe kans in de Premier League wil geven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.