Transferdagboek 11/1: Barzagli, Foster en Kuranyi

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 11/1: Barzagli, Foster en Kuranyi

Ben Foster leek voorbestemd om Edwin van der Sar op te volgen bij Manchester United, maar volgens The Sunday Mail heeft de Engelse club het vertrouwen in de doelman verloren. Foster mag naar verluidt voor vier miljoen euro vertrekken. Manuel Neuer van Schalke 04 blijft een voorname kandidaat om het doel te gaan verdedigen op Old Trafford, terwijl ook de naam Sebastian Frey (Fiorentina) in dat verband wordt genoemd.

De toekomst van Kevin Kuranyi blijft onzeker. Engelse media melden dat de Duitser een aanbod van Sunderland naast zich neer heeft gelegd. Naar verluidt is ook Chelsea in de markt voor de spits van Schalke 04.

Genoa wil wereldkampioen Andrea Barzagli terughalen naar Italië. De 28-jarige verdediger heeft weliswaar een basisplaats bij de Duitse kampioen VfL Wolfsburg, maar zou openstaan voor een terugkeer naar de Serie A. Volgens Tuttosport denkt Barzagli in zijn vaderland meer kans te maken op een plaats in de WK-selectie van Italië.

Celtic is na de komst van Jos Hooiveld nog niet uitgewinkeld. Volgens The Scottish Sun is de Schotse club van plan om nog een nieuwe verdediger aan de selectie toe te voegen. Het gaat om de Spanjaard Angel Rangel van Swansea City. Hooiveld krijgt in Glasgow derhalve te maken met een flinke concurrentieslag. Ook Glenn Loovens zal moet knokken om zijn basisplaats te behouden. Naast het transferdagboek is meer informatie te vinden in het Dossier Transfers, waarin onder andere een overzicht te vinden is van de transfers van de Eredivisieclubs.

Bekijk hier al onze video's