Transferdagboek 10/08: Eto'o, Kolarov, Matri en Osvaldo

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 10/08: Eto'o, Kolarov, Matri en Osvaldo

Juventus deed al uitstekende zaken op de transfermarkt door Fernando Llorente (Athletic de Bilbao), Angelo Ogbonna (Torino) en Carlos Tévez (Manchester City) vast te leggen, maar mogelijk komt er nog een versterking bij. Italiaanse media melden dat De Oude Dame een bod van twaalf miljoen euro heeft neergelegd bij City om Aleksandar Kolarov over te nemen. De linksback was in het verleden succesvol bij Lazio, maar slaagde er in Manchester niet in om een basisplaats te bemachtigen.

Nu FC Anzhi na het vertrek van Guus Hiddink en René Meulensteen heeft aangekondigd aan een grondige sanering te beginnen, ligt de toekomst van Samuel Eto'o niet langer in Dagestan. De inmiddels 32 jaar oude aanvaller uit Kameroen verdient bij de Russische nummer drie van afgelopen seizoen echter twintig miljoen euro per jaar, een salaris dat maar weinig andere clubs in Europa zullen willen ophoesten.

Maar volgens bronnen rondom Eto'o is dat ook helemaal niet nodig. De voormalige aanvaller van Barcelona en Internazionale is de situatie bij Anzhi zo zat dat hij bereid is fors in te leveren om, zo stellen Italiaanse media, terug te keren bij Inter. De club die hij in 2011 verliet om in Rusland te gaan voetballen, zou een streepje voor hebben op andere geïnteresseerde clubs als Napoli en Los Angeles Galaxy.

Volgens SportMediaset zou Napoli zijn belangstelling inmiddels hebben verlegd naar Alessandro Matri. De 28-jarige centrumspits is na de komst van Fernando Llorente en Carlos Tévez overbodig bij Juventus , dat desondanks nog vijftien miljoen euro hoopt te vangen. Dat de Partonopei niet verder willen gaan dan twaalf miljoen zou evenwel geen probleem zijn. De verhuizing van Matri zou zelfs al binnen enkele dagen kunnen worden afgerond.

We blijven nog even in Italië, want als we Sky Italia moeten geloven krijgt Bas Dost er naast Ivica Olic bij VfL Wolfsburg nog een concurrent bij. Roma zou een bod van liefst twintig miljoen euro in beraad hebben voor Pablo Osvaldo (foto), die mag vertrekken uit Rome na al zijn misdragingen van het afgelopen seizoen. Bij het nog altijd immer ambitieuze Wolfsburg zou de wel weer voor Italië opgeroepen spits 2,8 miljoen euro per jaar kunnen verdienen.

Dan door naar Frankrijk, waar AS Monaco de strijd aangaat met Galatasaray in de jacht op Arda Turan. De Turkse technicus kan volgens het Spaanse omroepstation Cuatro voor zeventien miljoen euro verhuizen naar het prinsdom aan de Franse zuidkust, waar zijn voormalige ploeggenoot Radamel Falcao ook al heenging. Wel is het de vraag of Atlético Madrid opnieuw mee zal werken. Arda heeft nog een tweejarig contract en bovendien sloeg Atleti eerder al een bod van Galatasaray af, dat circa dertien miljoen zou willen betalen.

De toekomst van Luis Suarez (foto) blijft de gemoederen in Engeland bezighouden. Vrijdagavond heeft de clubleiding van Liverpool bij monde van eigenaar John W. Henry en manager Brendan Rodgers de aanvaller op het hart gedrukt zijn lot te accepteren, want The Reds zullen hem in geen geval verkopen aan Arsenal, een van de voornaamste concurrenten in de strijd om Champions League-voetbal.

Pas als Suarez zijn houding verandert is Rodgers bereid hen weer bij de groep te halen. Tot die tijd zal de 26-jarige Ajacied apart trainen van de Liverpool-selectie. Rodgers twijfelt er echter niet aan dat zijn sterspeler vroeger of later weer bijdraait. 'Er zal een moment komen dat hij accepteert dat de club hem niet zal verkopen. Natuurlijk is dit een moeilijke periode voor hem, maar ik moet de groep in bescherming nemen.'

Waar Liverpool dus geen krimp geeft ondanks een bod van ruim veertig miljoen euro van The Gunners is Tottenham Hotspur er eveneens weinig aan gelegen een van zijn steunpilaren te verkopen. The Daily Mirror zegt te weten dat Barcelona nul op rekest heeft gekregen in een poging de dunbezette defensie te versterken met ex-Ajacied Jan Vertonghen, voor wie de Catalanen naar verluidt 27 miljoen euro hebben geboden.

Spurs-voorzitter Daniel Levy is door de jaren heen al een keiharde onderhandelaar gebleken. Net als Barça ondervindt ook aartsrivaal Real Madrid dat aan den lijve. Gareth Bale (foto) is met een prijskaartje van meer dan honderd miljoen euro immers nog altijd niet neergestreken in de Spaanse hoofdstad. Niet de transfersaga maar een blessure zou echter de reden zijn dat hij zaterdag geen acte de présence geeft in het oefenduel met Espanyol.

We blijven ons nog even bezighouden met de Spaans-Engelse connectie. Want in de voetsporen van de vele Spanjaarden die deze zomer de Primera Divisón voor de Premier League verruilden staat Luka Modric (foto onder) volgens The Guardian aan de vooravond van een terugkeer naar Engeland.

De Kroatische spelmaker verliet de Britse eilanden vorig jaar nog om voor Real Madrid te gaan voetballen, maar lijkt in Manchester United nu de tweede Engelse werkgever van zijn loopbaan te krijgen. Waar Tottenham een jaar geleden nog ruim dertig miljoen euro voor hem ving, wil Manchester United nu evenwel niet verder gaan dan circa 25 miljoen euro.

Daarmee wordt de berichtgeving in de Engelse media wel wat tegenstrijdig, want eerder werd Everton-middenvelder Marouane Fellaini nog genoemd als voornaamste kandidaat om het middenveld van United te versterken, nadat duidelijk was geworden dat Cesc Fabregas bij Barcelona wilde blijven.

Tot slot nog een opmerkelijk bericht uit Marca. De Madrileense sportkrant meldt dat Carlo Ancelotti in Mattia De Sciglio de nieuwe rechtsback van Real Madrid ziet. De twintigjarige landgenoot van de Italiaanse trainer brak afgelopen seizoen door bij AC Milan en de Italiaanse nationale ploeg, wordt geprezen om zijn veelzijdigheid en moet in Madrid de plek van Spaans international Alvaro Arbeloa innemen, die onder José Mourinho een vaste basisspeler was.

De veelzijdigheid van De Sciglio, die bijna net zo goed uit de voeten kan als linksback, gaat mogelijk ook ten koste van Fábio Coentrão. De Portugese vleugelverdediger zou volgens Spaanse media een transferverzoek hebben ingediend omdat hij weet dat zijn dagen in Madrid geteld zijn. Begin deze zomer had Monaco al belangstelling voor de international, maar mogelijkerwijs wil Real Coentrão nu betrekken in de deal met Spurs over Bale.

Bekijk hier al onze video's