Transferdagboek 10/06: Clichy, Diaby en Nasri

Het seizoen 2010/11 is net afgelopen en de transfermarkt is nog niet officieel geopend, maar het wemelt niettemin van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die voortdurend circuleren. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard ook in andere berichten op de site.

Transferdagboek 10/06: Clichy, Diaby en Nasri

De hoofdrolspeler in deze editie van het transferdagboek is Arsenal, dat dreigt drie spelers te verliezen aan concurrenten in de Premier League. Samir Nasri lijkt spoedig over te stappen naar Manchester United, dat ver wil gaan om de Fransman in te lijven. Omdat Nasri nog een contract voor één jaar heeft In Londen en onderhandelingen zijn stukgelopen, lijkt Arsenal eieren voor zijn geld te kiezen.

Hetzelfde geldt ook voor Gaël Clichy. De linksback heeft net als Nasri een contract tot medio 2012, waardoor Liverpool denkt een goede kans te maken op een transfer. Manager Kenny Dalglish is ontevreden over Paul Konchesky, Emiliano Insúa en Fábio Aurélio, zijn huidige opties links in de verdediging. Daarbij is het talent Jack Robinson nog te onervaren voor een basisplaats.

De derde Franse speler die Arsenal mogelijk verlaat is Abou Diaby. De middenvelder flirt met Tottenham Hotspur en gaf toe zelfs een shirt van The Spurs in zijn bezit te hebben. Dat was een cadeau van zijn landgenoot Younes Kaboul, die Diaby graag naar Tottenham ziet komen. Dan kan hij het shirt ook daadwerkelijk dragen, want de middenvelder gaf toe dat het nu nogal ongepast is om in het tenue van de rivaal rond te lopen in Londen.

Standard Luik heeft vergelijkbare problemen als Arsenal, want het dreigt twee belangrijke middenvelders kwijt te raken. Axel Witsel lijkt op weg naar AC Milan, terwijl Steven Defour in beeld is bij Spartak Moskou als eventueel alternatief voor Demy de Zeeuw (Ajax). De club uit Luik, die komend seizoen in de voorronde van de Champions League uitkomt, denkt echter aardig te kunnen cashen bij de verkoop van de twee dragende krachten.

Tenslotte nog een speler die in verband wordt gebracht met het ambitieuze Anzhi Makhachkala, de nieuwe club van Balázs Dzsudzsák. Fernando Muslera wordt daar mogelijk ploeggenoot van de Hongaar. De doelman van Lazio is zeer gewild. Volgens zijn zaakwaarnemer strijden liefst twintig clubs om zijn handtekening. Lazio weigert het contract met de doelman op te waarderen, waardoor de club uit Rome de Uruguayaan wel moet verkopen.

Bekijk hier al onze video's