Transferdagboek 08/08: Pieters, Toivonen en Asare

Zijn naam werd vorige week in verband gebracht met Liverpool, en dat doodgelopen lijntje leidt voor Erik Pieters nu naar Newcastle United. The Reds geven naar verluidt de voorkeur aan José Enrique boven de PSV'er en daardoor zijn The Magpies op hun beurt zoek naar een nieuwe linksback. En manager Alan Pardew heeft daarom zijn oog laten vallen op Pieters.

Transferdagboek 08/08: Pieters, Toivonen en Asare

De Newcastle-manager meldde zich ogenschijnlijk zondag in Alkmaar om Pieters met eigen ogen te aanschouwen. Overigens kwam de verdediger pas in de tweede helft binnen de lijnen. Pardew kon van de gelegenheid gebruik maken om ook Ola Toivonen aan het werk te zien. De aanvaller van PSV, die ook op de radar staat van Napoli, staat immers op het lijstje van The Magpies.

Mogelijk krijgt ook de uittocht van FC Utrecht een vervolg. Na Ricky van Wolfswinkel (Sporting Lissabon), Kevin Strootman (PSV), Michel Vorm (Swansea City), Michael Silberbauer (Young Boys), Tim Cornelisse (FC Twente) en Dries Mertens (PSV) is er interessante optie opgedoken voor Nana Asare. De Ghanese middenvelder wordt in verband gebracht met Málaga, inderdaad de miljoenensmijtende Spaanse club van Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen.

De twee Nederlanders lieten afgelopen zomer Hamburger SV achter zich en krijgen navolging van een landgenoot. Athans, die kans is aanwezig. Eljero Elia kende een teleurstellend start van het seizoen. De Oranje-international bleef vrijdag na de eerste helft tegen Borussia Dortmund achter in de kleedkamer van Hamburger SV. Zou hij daarmee zijn laatste minuten hebben gespeeld in Duitsland? Juventus heeft namelijk de aanvaller bovenaan het verlanglijstje gezet en wil zeven miljoen euro neerleggen.

Bekijk hier al onze video's