Transferdagboek 04/08: Rémy, Bent, Fabregas, Nwofor

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 04/08: Rémy, Bent, Fabregas, Nwofor

We beginnen met Loïc Rémy. In de Transferdagboek-editie van afgelopen winter was hij met onder meer Mario Balotelli een veel voorkomende naam in deze rubriek. Hoewel hij in de winterstop een transfer maakte van Olympique Marseille naar Queens Park Rangers, staat zijn volgende transfer na een half jaar alweer voor de deur.

Al langer is bekend dat Newcastle United, dat het in de winter voor deze speler nog aflegde tegen QPR, de Fransman graag wil halen. Directeur Joe Kinnear laat nu ook weten dat een overgang naar The Magpies dichterbij is dan ooit. 'Ik denk dat we maandag of dinsdag in de positie komen om 'ja' of 'nee' te zeggen, maar ik ben erg positief', stelde hij in de Engelse media. Inzet is een huurovereenkomst.

Maar met Rémy alleen neemt Newcastle geen genoegen: er moet nog een spits bij. Dat zou Darren Bent moeten worden, die bij Aston Villa moet vrezen voor zijn plek na de komst van Nicklas Helenius. Echter: Newcastle United zou ook al een akkoord hebben met Olympique Lyon over de komst van de Franse spits Bafetimbi Gomis. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat de Premiership-formatie alle drie de spitsen gaat inlijven. Manager Alan Pardew moet dus kiezen.

Dan naar Spanje, waar Cesc Fabregas al de gehele zomer in verband wordt gebracht met een transfer naar Manchester United. Maar de fans van The Mancunians kunnen volgens het kamp-Barcelona definitief een streep door de transfer zetten. 'Manchester United heeft ons verteld dat ze afzien van Fabregas', tekende El Mundo Deportivo op uit de mond van technisch directeur Andoni Zubizaretta.

Opvallende berichten uit Rusland, waarin topclub CSKA Moskou wordt gelinkt met een spits uit onze eigen Jupiler League. De Nigeriaan Uche Nwofor (foto onder) degradeerde deze zomer met VVV-Venlo uit de Eredivisie en wil maar al te graag weg. Meerdere buitenlandse clubs zouden al hebben geïnformeerd naar de aanvaller, maar daarvan zou CSKA Moskou de meest concrete zijn.

Als we de Russische media mogen geloven kan VVV-Venlo nog een aardig zakcentje vangen voor de ontevreden Nigeriaan. CSKA Moskou heeft namelijk een bod van liefst twee miljoen euro gedaan op Nwofor. In Moskou zou hij de opvolger moeten worden van Vágner Love. De onduidelijkheid over de toekomst van John Heitinga op Goodison Park – de international heeft nog een contract voor een jaar – heeft Everton ertoe gebracht een lijstje te maken van potentiële versterkingen. Volgens The Mirror prijkt de naam van Ajacied Toby Alderweireld op de shortlist. Everton-hoofdscout Kevin Reeves heeft vorige week een bezoekje gebracht aan Amsterdam om een oordeel te vellen over de Belgische international.

Ook Bastian Schweinsteiger maakt mogelijk deze zomer de overstap naar de Premier League. Althans, de Duitser komt in beeld bij Manchester United als ook de derde poging mislukt om Cesc Fabregas los te weken bij Barcelona.

Schweinsteiger, die bij Bayern München rekening moet houden met minder dan een hoofdrol, wordt in Engeland gezien als realistisch alternatief voor Fabregas. Luka Modric (Real Madrid) en Marouane Fellaini (Everton) lijken immers onhaalbaar voor United.

Ook Arsenal heeft in de Bundesliga schijnbaar een versterking gevonden. Manager Arsène Wenger, die nog geen grote aankopen kon verwelkomen, kan volgens Engelse media namelijk Matthias Ginter gaan verwelkomen. Voor zeven miljoen euro wordt de negentienjarige verdediger weggeplukt bij SC Freiburg.

Wenger wil de komst van de Duitse jeugdinternational niet bevestigen, maar verwacht wel hoopvol dat de overbodige krachten Gervinho en Marouane Chamakh binnen 48 uur elders onderdak hebben gevonden. De situatie voor Nicklas Bendtner is beduidend somberder. 'Met hem speelt er niets, hij is nog helemaal hier', aldus Wenger. We vervolgen met het zoveelste hoofdstuk in de zaak-Gareth Bale. Opvallend was dat de Welshman tijdens het oefenduel van Tottenham Hotspur met AS Monaco (5-2 verlies) ontbrak in de wedstrijdselectie. De Spaanse media zijn erop gedoken en weten nu waarom: Bale zou woedend zijn op zowel Tottenham Hotspur áls Real Madrid.

Volgens meerdere Spaanse media is er inmiddels in het geheim een akkoord bereikt tussen de twee clubs over een afkoopsom van de middenvelder. Het recordbedrag van 96 miljoen euro gaat van de Spaanse hoofdstad naar de Engelse hoofdstad. Maar er zit wel een addertje onder het gras: Bale mag pas in de zomer van 2014 de daadwerkelijke overstap maken van Londen naar Madrid.

Real Madrid anticipeert daarmee op een laatste seizoen van Cristiano Ronaldo in dienst van De Koninklijke. Naar verwachting blijft de Portugees nog één jaar, om vervolgens daarna een nieuwe club te zoeken. Bale zou daarom dus moeten wachten op een vertrek van Ronaldo. En daar is Bale verre van gelukkig mee; hij zou al bepaalde afspraken met de clubleiding van The Spurs hebben gemaakt over een onmiddellijk vertrek.

Apart is het dan als je er vervolgens een aantal Spaanse kranten op naslaat. Daar wordt juist weer gesteld dat Cristiano Ronaldo het maagdelijk wit van Real Madrid trouw blijft met een contractverlenging tot 2018.

Momenteel loopt het contract van de Portugees tot 2015, maar er wordt melding gemaakt dat de aanvaller deze maand nog de pen pakt en zijn handtekening onder een nieuw contract zet. Een grote voorwaarde zit er wel aan verbonden: Gareth Bale moet eerst tekenen. Het wordt een ingewikkeld verhaal zo…

Geen transfernieuws, maar wel belangrijke berichten over de toekomst van Lionel Messi. Het ziet ernaar uit dat hij over zijn contract bij Barcelona gaat onderhandelen. De komst van het Braziliaanse supertalent Neymar bij Barcelona is daar volgens verschillende Spaanse media de reden voor. Neymar is volgens El 9 Esportiu namelijk de hoogst betaalde speler in de selectie van de Catalanen.

Onterecht, volgens kamp-Messi. Zodoende vindt er volgende week een gesprek tussen Jorge Messi en Barcelona-president Sandro Rossell plaats over een eventuele verhoging van het salaris van de Argentijn. Eerder dit seizoen tekende Messi een contract dat hem tot 2018 aan Barcelona verbindt.

Bekijk hier al onze video's