Transferdagboek 04/07: Sneijder, Rajkovic en Bojinov

De transfermarkt is geopend en dus wemelt het van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 04/07: Sneijder, Rajkovic en Bojinov

Manchester United-manager Alex Ferguson mag dan waarschijnlijk naast Alexis Sánchez grijpen – de Chileen is hard op weg naar Barcelona - , de Schot heeft de hoop niet opgegeven Wesley Sneijder naar Old Trafford te halen. Althans, dat beweert de Daily Mail.

Ricky van Wolfswinkel moet flink aan de bak om een basisplaats te veroveren bij Sporting Lissabon, zeker nu er een concurrent onderweg is naar de Portugese hoofdstad; Valeri Bojinov. Parma en Sporting Lissabon zijn naar verluidt tot een vergelijk gekomen over de tijdelijke overgang van de 25-jarige Bulgaarse spits.

En nu we toch in Portugal zijn, Slobodan Rajkovic staat aan de vooravond van een verhuizing naar het Iberisch schiereiland. De Servische verdediger, die afgelopen seizoen op huurbasis speelde bij Vitesse, is door Chelsea ingezet als ruilmiddel. De Londense club wil namelijk Fábio Coentrão voor de neus van Real Madrid wegkapen bij Benfica. Met het inbrengen van Rajkovic hoopt Chelsea de afkoopsom wat te kunnen drukken.

Benfica ziet mogelijk meer nieuwe krachten uit Londen komen. De Portugese topclub heeft namelijk Arsenal-spits Nicolas Bendtner op het oog als vervanger voor de naar Dinamo Kiev vertrokken Oscar Cardozo. De vraagprijs van Arsenal - veertien miljoen euro – is vooralsnog een struikelblok.

Het Fulham van Martin Jol afgelopen wordt in verband gebracht met offensieve versterkingen. De Londense club zou inmiddels al een bod op Jeffrèn hebben neergelegd bij Barcelona. Fulham biedt acht miljoen euro voor de Spaanse jeugdinternational, die geen trek heeft in Udinese. Barcelona wilde hem namelijk betrekken in de deal over Sánchez.

Bekijk hier al onze video's