Transferdagboek 04/06: Drogba, Defoe en Berbatov

Het seizoen 2010/11 is net afgelopen en de transfermarkt is nog niet officieel geopend, maar het wemelt niettemin als gebruikelijk van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die voortdurend circuleren. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard ook in andere berichten op de site.

Transferdagboek 04/06: Drogba, Defoe en Berbatov

Barcelona is momenteel toonaangevend in het mondiale voetbal. De winnaar van de Champions League hoeft daarom ook niet naarstig op zoek naar versterkingen. De mogelijke aanwinsten komen zelf Camp Nou wel binnenwandelen. Volgens El Mundo Deportivo zijn liefst drie geroutineerde spitsen aangeboden bij de Catalaanse grootmacht.

Het zou gaan om Frédéric Kanouté (Sevilla), Diego Forlán (Atlético Madrid) en Daniel Güiza (Fenerbahçe). Naar verluidt wil de clubleiding van het sterrenensemble alleen met een van de drie aangeboden spitsen in zee als het niet lukt Giuseppe Rossi over te nemen van Villarreal.

We blijven nog even in Spanje. In tegenstelling tot eerdere berichten wil José Mourinho de van Manchester City gehuurde spits Emmanuel Adebayor wel degelijk in Madrid houden, meldt The Sun. Real is echter niet bereid verder te gaan dan negen miljoen euro als vergoeding. De Engelse nummer drie van het afgelopen seizoen vraagt zo'n vijf miljoen meer. Al schijnt de schatrijke eigenaar van The Citizens niet op een miljoentje meer of minder te kijken.

In zijn eeuwige jacht op eremetaal heeft Arsenal-coach Arsène Wenger dit keer zijn pijlen gericht op het versterken van zijn aanvalslinie. Behalve Robin van Persie moet er nog een pure doelpuntenmaker voor succes gaan zorgen volgend seizoen. Na wat denkwerk heeft de Fransman de oplossing gevonden: Jeremain Defoe.

Dat de spits momenteel zijn brood verdient bij eeuwige rivaal Tottenham Hotspur deert Wenger niet. Ruim tien miljoen euro moet in zijn ogen voldoende zijn om eventuele ongemakken weg te nemen bij de stadgenoot.

Een geslepen vos als hij is, bereidt Harry Redknapp zich al voor op het eventuele vertrek van Defoe. De ervaren manager van Tottenham ziet in niemand minder dan Chelsea-spits Didier Drogba een ideale opvolger voor de Engelse doelpuntenmaker, weet Daily Star. Redknapp speelt handig in op het eergevoel van de Ivoriaan, die in het afgelopen seizoen regelmatig op de bank moest plaatsnemen door de komst van recordaankoop Fernando Torres.

Hoewel Dimitar Berbatov in elk interview roept dat hij zijn contract tot medio 2012 wil uitdienen bij Manchester United, hoopt Paris Saint-Gemain de stilist uit Bulgarije alsnog te overtuigen. The Daily Mirror heeft in de wandelgangen van Old Trafford vernomen dat er in de bestuurskamer van de verliezend finalist van de Champions League een feestje is gevierd.

Dat Berbatov mogelijk voor iets meer dan een derde van het bedrag waarvoor hij drie jaar geleden werd overgenomen van Tottenham de deur uitloopt, doet niets af aan die vreugde. Dat voorkomt in elk geval een transfervrije uittocht. En dat is toch weer dertien miljoen euro extra voor de Engelse kampioen.

Bekijk hier al onze video's