Transferdagboek 03/08: Januzaj, Pienaar en Llorente

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 03/08: Januzaj, Pienaar en Llorente

Sunderland heeft Adnan Januzaj nog lang niet binnen. Volgens The Newcastle Chronicle is ook Lazio serieus in de markt voor de 21-jarige Belg van Manchester United die na twee tegenvallende seizoenen aan de vooravond van een cruciale jaargang staat. De verbintenis van Januzaj op Old Trafford loopt nog door tot halverwege 2018. De link met Sunderland is trouwens niet vreemd: onder David Moyes, de nieuwe manager van The Black Cats, beleefde Januzaj zijn doorbraak.

Diezelfde Moyes hoopt Steven Pienaar aan zijn selectie toe te voegen. De ex-Ajacied is clubloos sinds zijn vertrek bij Everton deze zomer en zou momenteel zelfs al meetrainen met Sunderland. De coach, die de middenvelder annex aanvaller in 2007 zelf naar de blauwen uit Liverpool haalde, wil met eigen ogen zien of de inmiddels 34-jarige Zuid-Afrikaan nog fit genoeg is voor nog een extra jaar in de Premier League.

Swansea City zou niet alleen azen op Wilfried Bony, maar ook op Fernando Llorente. Sky Sports bericht dat het weleens een zaak van de lange adem kan worden. Van de nieuwe Sevilla-coach Jorge Sampaoli zou Llorente in elk geval mogen vertrekken. Het contract van Llorente met de Europa League-winnaar loopt nog door tot halverwege 2018.

Dante maakt definitief een einde aan de geruchten over een mogelijke transfer van VfL Wolfsburg naar Olympique Nice. 'Ik blijf in Wolfsburg', zegt de 32-jarige verdediger tegenover de Duitse Sport 1. Dante werd de afgelopen week in verband gebracht met de Zuid-Franse club, waar zijn oude coach Lucien Favre - met wie hij samenwerkte bij Borussia Mönchengladblach - momenteel de leiding heeft. De Braziliaan bleek echter op vakantie te zijn in Monaco, dichtbij Nice, en hij was daar niet om een eventuele transfer te bespreken.

Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München, staat open voor een terugkeer van Bastian Schweinsteiger (32) naar de Zuid-Duitse club. 'Als hij in de toekomst wil terugkeren, dan kunnen we dat altijd bespreken', zei Rummenigge tegenover Bild. Schweini, die tot 2018 onder contract staat bij Manchester United, verliet Bayern vorig jaar zomer, maar het avontuur in Engeland eindigde in een fiasco. Mede door blessures kwam hij weinig aan spelen toe in het team van toenmalig hoofdtrainer Louis van Gaal. Eerder deze week werd de middenvelder nog teruggezet naar het beloftenteam door de nieuwe manager José Mourinho.

De Spaanse aanvaller Jesé Rodríguez gaat - als het aan coach Zinedine Zidane ligt - niet definitief weg bij Real Madrid. Jesé, die nog maar een contract heeft voor een jaar, wordt in verband gebracht met een transfer naar Paris Saint-Germain, maar of Real hem verkoopt of verhuurt is de vraag. De Spaanse krant AS denkt dat de Madrilenen hem gaan verhuren, omdat bij een eventuele transferban Jesé transfervrij kan worden aangetrokken. 'PSG is een goed team. Ik hoop dat het hem goed zal doen om daar te gaan spelen, maar Madrid blijft zijn thuis. Hij leeft hier al zijn hele leven. Misschien gaat hij voor één jaar naar Parijs en keert dan weer terug', zei Zidane tegen AS.

Alle kranten in Engeland staan vol met de geruchten over de aanstaande terugkeer van Romelu Lukaku naar Chelsea. Twee jaar geleden betaalde Everton nog zo'n 33 miljoen euro aan de Londense club, die nu zo'n 77 miljoen euro zou willen neertellen voor de 23-jarige Belgische spits. En dan krijgt Everton ook nog eens de beschikking over de bij Chelsea overbodige Loïc Rémy, meldt The Daily Mail.

Maar dat is niet genoeg, volgens The Sun. Everton zou liefst negentig miljoen euro willen ontvangen voor Lukaku, die in totaal 61 keer scoorde in 127 officiële wedstrijden namens The Toffees. Manager Ronald Koeman zou de spits vast graag willen behouden, maar een vertrek is volgens de Engelse kranten eigenlijk niet tegen te houden.

Riyad Mahrez leek juist geen transfer te maken deze zomer. Arsenal was geïnteresseerd, maar de spelmaker leek zijn toekomst aan Leicester City te verbinden. Leek, want de 25-jarige Algerijn zou van gedachten veranderd zijn. Mahrez zou zijn zinnen nu toch hebben gezet op een vertrek naar Arsenal, meldt Le Buteur.

AC Milan is ook nog niet klaar op de transfermarkt. Trainer Vincenzo Montella zou dolgraag weer samenwerken met Juan Cuadrado, die in de periode 2012-15 bij Fiorentina veel indruk maakte in de Serie A. Daarna waren de prestaties van de nu 28-jarige Colombiaan bij Chelsea en Juventus een stuk minder, maar Montella ziet het nog helemaal zitten in Cuadrado. Milan zou nu tien miljoen euro willen betalen om de vleugelspeler een jaar te kunnen huren. Over een jaar zou hij dan voor achttien miljoen euro definitief worden ingelijfd, weet The London Evening Standard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.