Transfercarrousel PSV draait op volle toeren: Bruma in, De Jong (bijna) uit

Reacties

Met de komst van Bruma heeft PSV zijn eerste grote slag op de transfermarkt geslagen, maar daar staat een gevoelig verlies tegenover. Bij de Eindhovense club rekent niemand meer op het aanblijven van topscorer Luuk de Jong.

Transfercarrousel PSV draait op volle toeren: Bruma in, De Jong (bijna) uit

Bruma doorstond donderdag de medische keuring in Brabant en voltooide vrijdag de laatste formaliteiten rond zijn overgang. De aanvaller komt over van RB Leipzig en tekent een contract tot medio 2024 in Eindhoven.

De eerste grote vis is daarmee binnen, maar tegelijkertijd raakt PSV er ook alweer een kwijt. Sevilla wil Luuk de Jong en de 28-jarige topscorer wil graag naar Sevilla. Hoewel een en ander nog geformaliseerd moet worden, heeft PSV mentaal al afscheid genomen van De Jong. Als Sevilla doorpakt en het door PSV gewenste bedrag (inclusief bonussen in de buurt van vijftien miljoen euro) op tafel legt, is de topscorer waarschijnlijk al voor aanvang van het trainingskamp in Verbier (maandag) gevlogen.

Na Angeliño (hij verwacht op korte termijn zijn transfer naar Manchester City te formaliseren) en Daniel Schwaab is De Jong al de derde basisspeler van afgelopen seizoen die PSV verlaat. Met Sam Lammers en Donyell Malen heeft PSV twee kandidaat-opvolgers van De Jong in huis. Of Mark van Bommel het met hen aandurft of de club nog de markt opgaat voor een extra spits, zal mede afhangen van de verrichtingen van Lammers en Malen in Verbier en tijdens de eerste oefenwedstrijden aldaar tegen FC Sion en Olympique Nice.

De echte prioriteit ligt daarmee nog steeds in de achterhoede, gezien het genoemde afscheid van basiskrachten Schwaab en Angeliño en stand-ins Armando Obispo en Aziz Behich. Er zullen zeker twee backs en een centrale verdediger worden aangetrokken.

Pieters
Een speler die zowel links als centraal uit de voeten kan is Erik Pieters. PSV had al contact met de oudgediende, die in het licht van het vertrek van Schwaab en het naderende afscheid van De Jong ook de broodnodige routine zou toevoegen. Het is vooralsnog echter onduidelijk wat Stoke City, waar zijn contract nog een jaar doorloopt, voor hem verlangt. Pieters heeft ook enkele opties in het buitenland, waaronder Amiens dat hem de afgelopen maanden al huurde.

Voor de directe opvolging van Schwaab en Angeliño zet PSV op dit moment echter nadrukkelijk hoger in en verkent het onder meer opties op de Italiaanse en Mexicaanse markt. De vice-kampioen versterkte zich tot dusverre met doelman Robbin Ruiter, middenvelder Ibrahim Afellay en aanvaller Bruma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.