Transfer Sánchez hoofdmoot van behoorlijke winst Ajax

Reacties

Ajax heeft dinsdag de halfjaarcijfers bekendgemaakt. De club heeft over de eerste zes maanden van het boekjaar 2017/18 (juli tot en met december) een nettowinst van 16,9 miljoen euro geboekt.

Transfer Sánchez hoofdmoot van behoorlijke winst Ajax

Vorig seizoen lag de nettowinst nog een stuk hoger: 29,2 miljoen euro. Dat was voornamelijk te danken aan een groot bedrag aan spelersverkopen en de inkomsten uit het Europa League-toernooi (8 miljoen euro). Dit seizoen strandde Ajax in de voorrondes van de Champions League en Europa League.

Ajax kan echter net als vorig seizoen een zeer positieve transferbalans overleggen. Vooral het vertrek van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur, maar ook de transfers van Kenny Tete (Olympique Lyon) en Jaïro Riedewald (Crystal Palace) zorgen voor een resultaat vergoedingssommen van 37,9 miljoen euro. De afschrijvingen vergoedingssommen bedragen 10,7 miljoen euro, onder meer door de komst van David Neres, Maximilian Wöber en Siem de Jong.

De netto omzet ligt over de zes maanden lager dan de bedrijfslasten, waardoor het operationele resultaat 4,4 miljoen euro negatief bedraagt. Het eigen vermogen stijgt opnieuw behoorlijk: met 16,6 miljoen euro naar 175,5 miljoen euro.

Het verslag van de halfjaarcijfers is hier te lezen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.