Transfer Promes naar Sevilla ketst af

Reacties

De transfer van Quincy Promes naar Sevilla is afgeketst. De 26-jarige buitenspeler leek Spartak Moskou na vier jaar achter zich te laten, maar dat gaat nu niet door.

Transfer Promes naar Sevilla ketst af

Met een overstap naar Sevilla leek de 28-voudig Oranje-international (vijf goals) eindelijk zijn gewenste toptransfer te krijgen. De afgelopen jaren groeide Promes uit tot een van de beste spelers in de Russische competitie, waarvan hij vorig seizoen nog de topscorer was.

De vleugelspits doorliep de jeugdopleiding van FC Twente, dat hem eerst verhuurde aan Go Ahead Eagles voordat zijn doorbraak in Enschede volgde in het seizoen 2013/14. In de zomer van 2014 werd Promes vervolgens voor 11,5 miljoen euro verkocht aan Spartak Moskou.

Daarbij werd de afspraak gemaakt dat FC Twente bij een eventuele doorverkoop vijf procent van de meeropbrengst zou toucheren. Een welkome financiële meevaller voor de uit de Eredivisie gedegradeerde Tukkers blijft dus uit, nu Promes bij Spartak blijft. Zijn contract in Moskou loopt nog tot 2021.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.