Transfer naar Serie A lonkt voor Schöne

Reacties

Hij hoort bij Ajax inmiddels tot het meubilair, maar Lasse Schöne zou deze zomer zomaar eens kunnen vertrekken uit Amsterdam. Genoa heeft serieuze belangstelling voor de 33-jarige Deen, wiens contract volgend jaar afloopt.

Transfer naar Serie A lonkt voor Schöne

De Serie A-club zou voor Schöne zijn eerste werkgever buiten Nederland worden. Sinds 2007 speelt de ervaren middenvelder onafgebroken in de Eredivisie, nadat hij in het seizoen 2006/07 zijn eerste seizoen als prof had beleefd in de Eerste Divisie bij De Graafschap. In 2008 pikte NEC hem op bij De Superboeren, in 2012 haalde Ajax hem transfervrij binnen.

Zeven jaar later staat Schöne nog altijd onder contract in Amsterdam. Afgelopen seizoen was de 45-voudig international van Denemarken een vaste waarde op het middenveld in de ploeg van trainer Erik ten Hag op weg naar de landstitel, de winst van de KNVB-beker en de halve finale van de Champions League. Zo scoorde de routinier op prachtige wijze tegen Real Madrid.

Afgelopen zaterdag speelde Schöne als invaller in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV zijn 286ste officiële wedstrijd namens Ajax, maar de vraag is dus hoeveel daar nog bijkomen nu Genoa belangstelling heeft. Met een transfer naar de club van Oscar Hiljemark (ex-PSV) zou Schöne na Matthijs de Ligt (Juventus) de tweede Ajacied zijn die deze zomer naar Italië verkast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.