Tranen bij Van Gaal vanwege reactie spelers en technische staf

Reacties

Louis van Gaal is geraakt door de reactie van de Oranje-internationals en zijn collega's in de technische staf na zijn pijnlijke val. De bondscoach heeft gehoor gegeven aan de vraag van velen om bij de nationale ploeg te blijven.

Tranen bij Van Gaal vanwege reactie spelers en technische staf
© Pro Shots

Van Gaal kwam zondag bij een fietsongeluk terecht op zijn heup en heeft daarbij een breuk opgelopen. 'Het is een bot waar de spieren steeds aan trekken, dat zijn stabilisatorspieren. Dus iedere beweging doet pijn, daarom zit ik in een rolstoel', legt Van Gaal bij de NOS uit.

In het interview wordt hem voorgelegd dat hij ondanks de pijn toch bij de ploeg blijft, om zijn werk zo goed mogelijk te blijven doen in de aanloop naar en rond de cruciale interland tegen Noorwegen. Toen de bondscoach antwoordde, waren tranen bij hem zichtbaar. 'De jongens willen graag dat ik blijf. En de staf ook. Dus dan moet ik blijven', aldus de geëmotioneerde Van Gaal.

Hij ging verder toen hem gevraagd werd of die reactie iets zegt over de sfeer en verhoudingen binnen het Nederlands elftal. Van Gaal: 'Ja natuurlijk, dat is ook weer heel positief. Het zegt eigenlijk alles. Als wij ons morgen niet plaatsen, dan is het finito. Dan ben ik bondscoach af. Dus ik wil dat zelf ook meebeleven. Ik ben een emotioneel figuur en de vraagstelling van jou raakt me.'

Op de vraag of hij dat positief bedoelde, luidde het antwoord: 'In dit geval is het erg positief toch, als spelers uitspreken dat ze graag willen dat ik doorga.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.