Tranen bij Kroatië: vice-wereldkampioen grijpt WK-ticket op laatste moment

Reacties

Kroatië heeft zich zondagmiddag in een rechtstreeks duel met Rusland geplaatst voor het WK in Qatar. De vice-wereldkampioen sloeg in de slotfase toe.

Tranen bij Kroatië: vice-wereldkampioen grijpt WK-ticket op laatste moment
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
1 - 0
Rusland
Rusland

Zowel Kroatië als Rusland beleefde donderdag een indrukwekkende generale repetitie voor de afsluitende kraker in Groep H. De Kroaten wonnen met 1-7 van Malta, terwijl Rusland met 6-0 te sterk was voor Cyprus. Alles kwam daardoor aan op het duel in Split. De omstandigheden hielpen niet mee: de massale regenval maakte het veld buitengewoon moeilijk bespeelbaar.

Dat kwam het niveau niet ten goede. Rusland was overduidelijk naar Split gekomen voor een punt en hield de ruimtes erg klein. Kroatië zocht en zocht en zocht, maar kwam op de kletsnatte grasmat tot weinig grote kansen. In de 81ste minuut viel de goal dan toch nog. Borna Sosa gaf de bal voor en Fjodor Koedrjasjov werkte hem ongelukkig met zijn knie in eigen doel.

Kroatië pakte zo alsnog het vijfde Europese WK-ticket na Duitsland, Denemarken, België en Frankrijk. En dus waren er achteraf de tranen, onder anderen bij bondscoach Zlatko Dalic. Rusland is veroordeeld tot de play-offs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Malta
Malta
0 - 6
Slowakije
Slowakije

Voor de tweede keer in zijn nog prille loopbaan had FC Groningen-aanvaller Tomas Suslov (19) een basisplaats bij Slowakije. Dat bekroonde de linkspoot met drie assists. Driemaal bereidde hij een doelpunt van FC Köln-middenvelder Ondrej Duda voor.

De andere goals kwamen van Albert Rusnak, de voormalig middenvelder van SC Cambuur en FC Groningen was tweemaal trefzeker, en Vernon de Marco. Malta speelde vrijwel de hele tweede helft met negen man, omdat Ryan Camenzuli en Teddy Teuma rood kregen.

Slovenië
Slovenië
2 - 1
Cyprus
Cyprus

Slovenië sloot de WK-kwalificatie zondag af met een overwinning. Fenerbahçe-middenvelder Miha Zajc en Adam Cerin van NK Rijeka zorgden voor de productie tegen Cyprus. In de slotfase redde Andronikos Kakoullis de eer namens de Cyprioten.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep H WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kroatië
10
7
2
1
21-4
+17
23
2
Rusland
10
7
1
2
19-6
+13
22
3
Slowakije
10
3
5
2
17-10
+7
14
4
Slovenië
10
4
2
4
13-12
+1
14
5
Cyprus
10
1
2
7
4-21
-17
5
6
Malta
10
1
2
7
9-30
-21
5
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.