Trainingsbeest Ronaldo is helemaal klaar voor mogelijk vervroegde terugkeer

Reacties

Het is goed mogelijk dat er sneller dan gepland weer gevoetbald gaat worden in Italië, nu Sky Italia heeft begrepen dat het toernooi om de Coppa Italia al voor de herstart van het Serie A-seizoen zal worden afgemaakt. Juventus - AC Milan wordt volgens de nog niet bevestigde berichtgeving op 12 juni de eerste wedstrijd in Italië na de coronabreak. Cristiano Ronaldo is er klaar voor.

Trainingsbeest Ronaldo is helemaal klaar voor mogelijk vervroegde terugkeer
© Pro Shots

Het seizoen in de Serie A wordt hervat op zaterdag 20 juni, met de wedstrijd Torino - Parma, en vervolgens zal de competitie in een sneltreinvaart afgewerkt worden. De Italianen zitten echter ook nog met het nationale bekertoernooi, waarin nog drie wedstrijden gespeeld moeten worden. Volgens Sky Italia is besloten om deze duels al voor de herstart van de competitie in te plannen.

In de halve finales staan Juventus en Milan en Napoli en Internazionale tegenover elkaar. De eerste wedstrijden in deze ronde eindigden in een 1-1 gelijkspel tussen Juve en Milan en een 0-1 zege voor Napoli op Inter. Sky Italia heeft begrepen dat Juve-Milan nu op 12 juni zal worden gespeeld en Napoli-Inter op 13 juni. De finale moet vervolgens worden afgewerkt op woensdag 17 juni, drie dagen voor de herstart van de competitie. Nogmaals: deze data zijn nog niet bevestigd.

Ronaldo wacht de duidelijkheid af. Hij lijkt zich in ieder geval niet druk te hoeven maken over een vervroegde terugkeer van topvoetbal, want de 35-jarige Portugees heeft tijdens de coronabreak goed voor zichzelf gezorgd. Op social media deelde Ronaldo haast dagelijks beelden vanuit Madeira, waarop te zien was dat de aanvaller er alles aan deed om zichzelf fit te houden. Eenmaal terug in Italië heeft hij zijn voet zeker niet van het gaspedaal gehaald.

Italiaanse media tonen zich bijzonder onder de indruk van de arbeidsethos van Ronaldo, die nog altijd bijzonder hongerig blijkt te zijn. Tuttosport pakte afgelopen dinsdag al uit met het bericht dat de aanvaller vier uur (!) voor de training al bij de club arriveerde, om eerst nog wat voor zichzelf te doen. Beweerd wordt bovendien dat de tests hebben uitgewezen dat Ronaldo nu zelfs fitter is dan voor de coronaonderbreking. CR7 kan niet wachten om weer te beginnen.

Ronaldo is bezig aan zijn tweede seizoen bij Juventus en was dit voetbaljaar goed voor 21 doelpunten uit 22 competitiewedstrijden. Daarmee staat hij tweede op de Italiaanse topscorerslijst, achter Lazio-spits Ciro Immobile (27 goals). Juventus staat bovenaan in de Serie A, met een voorsprong van één punt op Lazio, en speelt dit seizoen nog twaalf competitiewedstrijden. De ploeg van Maurizio Sarri is bovendien nog actief in de Champions League en (zoals gezegd) het nationale bekertoernooi.

View this post on Instagram

Explode mode 💥💨

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.